extra isoleren van hellend dak op dampscherm | Ecobouwers.be

U bent hier

extra isoleren van hellend dak op dampscherm

Het Ecobouwers forum is vernieuwd en verbeterd, daarom is deze discussie afgesloten. Je kunt hier niet meer reageren. Je kan deze vraag opnieuw stellen, of vragen aan de beheerder van Ecobouwers om deze discussie opnieuw te openen als een nieuwe vraag. 

afbeelding van ToonP
07/01/2014 - 00:16

Ik wil de zolderkamer verbouwen tot een slaapruimte en bureau en daarom extra isolatie bijzetten (ook tegen de zomerwarmte). Momenteel ligt er 16 cm rotswol volledig tussen de kepers (en onder het onderdak) met een Rd waarde van 4.5 en helemaal afgedekt met een dampscherm. Voor zover ik erop zicht heb, heb ik geen condensproblemen ter hoogte van de isolatie. Voor een "gemakkelijke" oplossing naar extra isolatie en naar afwerking dacht ik aan Eurothane G isolatieplaten die rechtstreeks op de kepers kunnen geschroefd worden. Deze platen hebben een dampscherm tussen PUR en de gipsplaat. Ik dacht aan een dikte van 5 cm (Rd = 2.15) zodat de Rd waarde ongeveer de helft is van de rotswol isolatie en het bestaande dampscherm kan behouden blijven. Is dit een juiste redenering of kan ik gerust een groter dikte van platen nemen gezien dauwpunt eerder tussen dak en eerste dampscherm zal optreden? Of is het beter om het bestaande dampscherm te doorprikken?
Zijn er alternatieven voor extra bij te isoleren met enerzijds ecologischer materiaal dan PUR platen , maar die anderzijds ook makkelijk uitvoerbaar zijn met afwerking op bestaande isolatie tussen de kepers?
Bedankt alvast voor advies.

Reacties

Er zijn nog geen reacties op deze vraag.

Het Ecobouwers forum is vernieuwd en verbeterd, daarom is deze discussie afgesloten. Je kunt hier niet meer reageren. 

Je kan deze vraag opnieuw stellen, of vragen aan de beheerder van Ecobouwers om deze discussie opnieuw te openen als een nieuwe vraag.