Ervaring met Stûv 22/90 C of RAIS 700 | Ecobouwers.be

U bent hier

Ervaring met Stûv 22/90 C of RAIS 700

Het Ecobouwers forum is vernieuwd en verbeterd, daarom is deze discussie afgesloten. Je kunt hier niet meer reageren. Je kan deze vraag opnieuw stellen, of vragen aan de beheerder van Ecobouwers om deze discussie opnieuw te openen als een nieuwe vraag. 

afbeelding van gabberke
17/10/2015 - 11:38

We zijn van plan om een cassette te laten installeren en ons oog is gevallen op een Stûv 22/90 C of een RAIS 700.
De Stûv 22/90 C is met een liftdeur, de RAIS 700 met een gewone draaideur.

Heeft er iemand ervaring met één van beide toestellen? Ik ben voornamelijk op zoek naar feedback i.v.m kwaliteit. Zijn er mensen die ook een goede installateur kennen waarmee ze een goede ervaring hebben?
Uit ervaring weten we dat de installateur bijna even cruciaal is dan de kwaliteit van het toestel op zich. We zijn op zoek naar een installateur die kennis van zaken heeft en oog voor kwaliteit.

Alvast bedankt,
- See more at: http://www.bouwinfo.be/forum/inrichting/kachels_en_haarden/314152-ervari...

3 Reacties

Reacties

afbeelding van Amedee
18/10/2015 - 23:42

Ik heb geen ervaring met de kachels die je aanhaalt maar koos uit rendement- en kwaliteitsoverwegingen voor een Walltherm. Dat is een pyrolyseketel of houtvergasser. Die bestaat ook in inbouwversie. Bekijk zeker die optie eens vooraleer je beslist.

Zie http://www.eco2all.nl/cv-totaal-systeem/cv-haarden-en-kachels/walltherm/...

Meer info over pyrolyse staat op http://ecobouwadvies.be/ecologisch-verwarmen/houtvergassers/

Onze Walltherm haalt 960° C in het houtvergassingsstadium/verbrandingskamer en er gaat slechts 120° C door de schoorsteen weg. De walltherm werkt bovendien volledig op natuurlijke trek (geen ventilator of zo).

Mocht je voor dit toestel gaan dan kan ik je via PM wel een installateur doorspelen.

 

 

afbeelding van davidu
02/11/2015 - 23:38

Hallo,

wij zijn ook al een tijdje aan het overwegen om een kachel te installeren en gaan allicht voor een RAIS 700 gaan.

Na wat opzoekwerk lijkt dit een goede kachel te zijn voor het gebruik dat wij voorzien, zeker in combinatie met een AirKit (= aanzuigsysteem dat in de muur wordt geïnstalleerd). Het rendement en de uitstoot van de kachel zijn zeker ook pluspunten.

De Stuv 22 hadden we nog niet overwogen, en eerlijk gezegd lijkt die ook wel interessant te zijn... Dat doet ons weer twijfelen natuurlijk :) In ieder geval voldoet de RAIS 700 aan de strenge(re) Deense normen, van de Stuv 22 weet ik het niet.

groeten,

 

afbeelding van takske
03/11/2015 - 02:15

Wij hebben een draaideur genomen. Onze installateur raadde geen liftdeur aan. Dit omdat je bij de meeste merken heel de kachel eruit moet slopen als de liftdeur vastzit. Er is geen andere manier om de deur terug los te krijgen. Dit kan natuurlijk altijd wel eens voorvallen na een aantal jaren gebruik.

Maar vraag het even na, want niet alle merken hebben dit probleem. Sommige liftdeuren kunnen er wel zonder probleem uitgehaald worden.

Het Ecobouwers forum is vernieuwd en verbeterd, daarom is deze discussie afgesloten. Je kunt hier niet meer reageren. 

Je kan deze vraag opnieuw stellen, of vragen aan de beheerder van Ecobouwers om deze discussie opnieuw te openen als een nieuwe vraag.