Energiezuinige woningen in Vlaanderen | Ecobouwers.be

U bent hier

Energiezuinige woningen in Vlaanderen

Het Ecobouwers forum is vernieuwd en verbeterd, daarom is deze discussie afgesloten. Je kunt hier niet meer reageren. Je kan deze vraag opnieuw stellen, of vragen aan de beheerder van Ecobouwers om deze discussie opnieuw te openen als een nieuwe vraag. 

afbeelding van Maxim
27/12/2013 - 20:58

Beste bezoekers van ecobouwers.be,

Als laatstejaars student handelswetenschappen aan de HUBrussel wordt van mij verwacht een thesis te schrijven. Vanwege mijn persoonlijke interesse in de bouwsector en de energiebesparing heb ik gekozen voor het onderwerp: "Duurzame en energiezuinige maatregelen in de residentiële sector".

In mijn thesis moet ik het economisch belang van de energiezuinige woningen ten opzichte van traditioneel gebouwde woningen vergelijken. Daarom ben ik op zoek naar het aantal energiezuinige woningen (lage-energie, nulenergie, BEN-, actieve- en passiefwoning) in Vlaanderen (of België). Ik vind het echter zeer moeilijk om hier het aantal van te vinden.

Suggesties of hulp waar ik cijfermateriaal van het aantal energiezuinige woningen kan vinden zijn dan ook meer dan welkom!

Bedankt,

Maxim

2 Reacties

Reacties

afbeelding van mon jansegers
28/12/2013 - 13:21

Je kan niet beter zijn! Op dit forum lees je het item ECOBOUWERS OPENDEUR  en je bent al een heel ein verder.

Mon

afbeelding van walter-8
29/12/2013 - 16:16

Maxim,

de grootste bron zijn natuurlijk de EPB aangiftes. 

http://www.energiesparen.be/vlaamsenieuwbouw

Je zal dan wel aannames moeten doen wat LEW, nul, BEN... is.  EPB kent die termen immers niet.

Anderzijds kan je PHPP contacteren voor de gecertifieerde PH woningen.  Er zullen nog wel PH woningen zijn die niet gecertificeerd zijn.

Maar als je goede info zoekt, zoals met alles, contacteer 'experts' rond de materie voor het betere cijfermateriaal (of om te begrijpen welke cijfers wel en welke niet bestaan).  Bij VEA, DUBO zullen er zo wel een aantal rondlopen.

Walter

Het Ecobouwers forum is vernieuwd en verbeterd, daarom is deze discussie afgesloten. Je kunt hier niet meer reageren. 

Je kan deze vraag opnieuw stellen, of vragen aan de beheerder van Ecobouwers om deze discussie opnieuw te openen als een nieuwe vraag.