Energiezuinige apparaten

Het Ecobouwers forum is vernieuwd en verbeterd, daarom is deze discussie afgesloten. Je kunt hier niet meer reageren. Je kan deze vraag opnieuw stellen, of vragen aan de beheerder van Ecobouwers om deze discussie opnieuw te openen als een nieuwe vraag.

Ik ben aan het uitkijken voor een koelkast en een diepvrieser. De energiezuinige toestellen van L***herr spraken mij aan, de A++ modellen.
Bij het navragen van de prijs bij de lokale kanalen verschoot ik serieus van de prijs die zo'n toestellen kosten. Na het raadplegen van de bekende prijsvergelijkingswebsites op internet stelde ik vast dat deze toestellen over de grens (Nederland in mijn geval) serieus goedkoper zijn (soms wel honderden euro's).

Worden er in Belgie zo weinig energiezuinige toestellen verkocht? Aan het BTW verschil kan het niet liggen.

Stel dat ik deze toestellen over de grens koop, kan ik dan nog genieten van de garantie in Belgie? Indien er een toestel defect raakt, moet het dan terug naar Nederland?

Waar kopen jullie de toestellen?

Mvg
Bert

Reacties

prijs is niet het enige wat telt! een goede service is ook belangrijk! (want als er iets hapert... dan pas weet je wat je aan de leverancier hebt, en het is dan weer net bij u dat het hapert...).

www.e-ster.be bijvoorbeeld is een gedreven energiebewuste firma die iets goedkoper zit dan de catalogusprijs

http://www.nickeys-int.be/nickey.htm uit merelbeke: als je hen een mail stuurt met de vraag naar hun beste prijs voor het toestel (merk, model,... bijschrijven) dan maken zij een offerte op maat. vraag wel uitdrukkelijk of jij kan afhalen, of ze moeten leveren. dat kan een verschilletje maken.

andere goedkope kanelen:
- http://www.aabatron.be/ is ook goedkoop, maar ik heb er nog niets aangekocht.
- ...

groeten,
christophe

Ik vraag me af hoe die energielebels toegekent worden.
Vorige zaterdag wat aan het rondkijken geweest bij Eldi,
bleek daar een diepvriezer van merk A met A+ label een groter jaarverbruik te hebben
dan een diepvriezer van merk B met A label. De laatste was dan zelfs nog enkele liters groter.

Bert,

Over de grens zijn vele zaken goedkoper, heb dit zelf al voor vele toepassingen gemerkt.
Voor elektro zie ik geen probleem, wel voor gastoepassingen, maar daar gaat het nu niet over.

Wat betreft garantie heb je steeds fabrieksgarantie, daar zou je overal voor terecht moeten kunnen. Maar zoals reeds gezegd zal je bij een lokale verdeler wat meer service krijgen.

Voor 100€ verschil zou ik persoonlijk niet in het buitenland kopen.

Zelf zit ik met een soortgelijke situatie wat bereft een wasmachine. Onze oude machine is ondertussen 10jaar oud en draait toch wel 15 machines per week. Af en toe durft ze al eens haperen. Aangezien het een Miele is, gaat mijn voorkeur terug naar een Miele. Maar als ik de prijzen zie van nieuwe A+ (1600tpm) toestellen schommelt dit rond de 1250 euro.

En dan vraag ik me af, of Miele nu het enige deftige merk is?

Iemand andere merken die ook zeer degelijk en betrouwbaar zijn?

grtz
leo

Onze vaatwasser was gekocht in Belgie bij een lokale verdeler.
Na 11 maanden toestel defect. Lokale winkel gebeld met als antwoordt: U dient de service dienst van het desbetreffende merk te contacteren. OK
Wie sturen deze: Een nederlander want de belgische collega's hadden het te druk!( we wonen vlakbij de grens) Dit blijkt Benelux geregeld te worden.

Volgende keer koop ik wel in Nederland. Tot 30% en meer korting.

Jerry.