Energiesprong | Ecobouwers.be

U bent hier

Energiesprong

Het Ecobouwers forum is vernieuwd en verbeterd, daarom is deze discussie afgesloten. Je kunt hier niet meer reageren. Je kan deze vraag opnieuw stellen, of vragen aan de beheerder van Ecobouwers om deze discussie opnieuw te openen als een nieuwe vraag. 

afbeelding van Benjamin - BBL
18/10/2011 - 14:24

Stuurgroep Experimenten Volkshuisvesting (SEV) in Nederland startte in 2010 met een nieuw programma Energiesprong.

 

Energiesprong wil  alle partijen in de gebouwde omgeving in beweging zetten om echt innovatief naar energiegebruik te kijken. Dat moet leiden tot een sprong naar grootschalige toepassing van duurzame energie en een forse reductie van het gebruik van fossiele brandstoffen.

 

Energiesprong ondersteunt concrete innovatieve en ambitieuze bouwprojecten, brengt alle partijen in de bouwsector samen rond de tafel en werkt ook bouwheren  met kennis, ervaring en ideeën bij elkaar, soms virtueel, soms in levende lijve. om successen, fouten, mislukkingen en nieuwe inzichten te delen.

 

Hun werking naar bouwheren en eigenaars kent een vliegende start: op hun eerste oproep reageerden 114 personen. In twee bijeenkomsten (+/-50 deelnemers) werden de behoeften van de particuliere eigenaren  getoetst.

 

Voor wie eens wil zien hoe duurzaam bouwen in Nederland gebeurt:
http://www.youtube.com/watch?feature=player_embedded&v=gUuPU9Raukw#!

 

Reacties

Er zijn nog geen reacties op deze vraag.

Het Ecobouwers forum is vernieuwd en verbeterd, daarom is deze discussie afgesloten. Je kunt hier niet meer reageren. 

Je kan deze vraag opnieuw stellen, of vragen aan de beheerder van Ecobouwers om deze discussie opnieuw te openen als een nieuwe vraag.