energieregels | Ecobouwers.be

U bent hier

energieregels

Het Ecobouwers forum is vernieuwd en verbeterd, daarom is deze discussie afgesloten. Je kunt hier niet meer reageren. Je kan deze vraag opnieuw stellen, of vragen aan de beheerder van Ecobouwers om deze discussie opnieuw te openen als een nieuwe vraag. 

afbeelding van peter-v-p
20/01/2007 - 09:14

Waar vind ik wat de energieregels voor nieuwbouw inhouden?

4 Reacties

Reacties

afbeelding van Bart humbeeck - @Home
20/01/2007 - 10:33

beter is : dit forum,
de minimale energienormen van de vlaamse overheid vinden we op dit forum absoluut ontoereikend en onvoldoende toekomstgericht !

vriendelijke groeten,
bart humbeeck

afbeelding van GeertBellens
20/01/2007 - 13:47

"Onvoldoende toekomstgericht..."

De EPB is in de eerste plaats een wettelijk kader en een instrument. Als je al ziet wat voor problemen er in de bouw zijn omdat er nu plots ventilatie voorzien moet worden, omdat er een K45 gebouw moet worden... Voor 95% van de bouwmarkt is de EPB een aardverschuiving.

De reguliere bouwmarkt is daar gewoon niet klaar voor. En dat is inderdaad erg te betreuren, maar niet zomaar even op te lossen.

Die kleine groep mensen die via dit forum overtuigd zijn om energiezuinig te bouwen, vinden nu ook al amper aannemers...

Maar als het E-peil om de 6 jaar met ettelijke punten gaat zakken (ik dacht ergens eens een grafiek te zien met een E45 als wettelijke norm in de verre toekomst) dan is het wel de bedoeling dat er ook mensen zijn die dat kunnen ontwerpen én kunnen bouwen.

Geert

afbeelding van peter-v-p
21/01/2007 - 14:55

Ok, dank u voor de onfo.

Het Ecobouwers forum is vernieuwd en verbeterd, daarom is deze discussie afgesloten. Je kunt hier niet meer reageren. 

Je kan deze vraag opnieuw stellen, of vragen aan de beheerder van Ecobouwers om deze discussie opnieuw te openen als een nieuwe vraag.