Elektrische bijverwarming vs centrale verwarming | Ecobouwers.be

U bent hier

Elektrische bijverwarming vs centrale verwarming

Het Ecobouwers forum is vernieuwd en verbeterd, daarom is deze discussie afgesloten. Je kunt hier niet meer reageren. Je kan deze vraag opnieuw stellen, of vragen aan de beheerder van Ecobouwers om deze discussie opnieuw te openen als een nieuwe vraag. 

afbeelding van blava
09/03/2012 - 07:57

Wij hebben recent een woning gekocht waar overal centrale verwarming aanwezig is behalve in 1 plaats: de bureau. Er zijn reeds aansluitpunten voor een radiator op CV aan te sluiten maar we zitten nu wat in een dilemma tussen de ruimte verwarmen met elektrische bijverwarming of toch de kost maken voor aanschaf en plaatsing van een radiator.

De ruimte waarvan sprake is een relatief kleine ruimte (15 vierkante meter) en we zitten er slechts 1, maximaal 2 dagen per week voor een uur of 8. Intussentijd dienen de andere ruimtes op centrale verwarming niet verwarmd te worden.

Indien we zouden beslissen om die ruimte te blijven verwarmen met een elektrische bijverwarmer, zou dit een significante meerkost zijn? Indien wel, is het plaatsen van een radiator op CV dan het beste alternatief of zijn er betere?

2 Reacties

Reacties

afbeelding van robin demey
09/03/2012 - 19:44

In aanschaf zal je ongeveer hetzelfde bedrag besteden. Een goedkope, kleine radiator hoeft niet meer te kosten dan een degelijk elektrisch radiatortje. Dus waarom elektrisch overwegen? De andere ruimtes moeten toch ook op een basistemperatuur gehouden worden?

afbeelding van Fre De Peuter
09/03/2012 - 21:50

Inderdaad, een klein radiatortje hoeft echt niet veel te kosten. Je kan er ook nog thermostaatkop opzetten alla de Comap E-senso (Honeywell heeft er ook, maar wat minder mooi afgewerkt imho). Je hebt er zo maar een nodig, al de rest van speciale kamerthermostaten enzo zijn niet nodig.

Zo kan je de temperatuur in je bureau apart regelen van de rest van je huis (wel de verwarmingstijden ruim genoeg nemen, want als je circulatiepomp niet draait, kan je bureau geen warmte ontvangen).

De kleine meerkost heb je snel terugverdient en je hebt een 'aangenamere' warmte.

Het Ecobouwers forum is vernieuwd en verbeterd, daarom is deze discussie afgesloten. Je kunt hier niet meer reageren. 

Je kan deze vraag opnieuw stellen, of vragen aan de beheerder van Ecobouwers om deze discussie opnieuw te openen als een nieuwe vraag.