electrische vloerverwarming van 35 jaar nog rendabel?

Het Ecobouwers forum is vernieuwd en verbeterd, daarom is deze discussie afgesloten. Je kunt hier niet meer reageren. Je kan deze vraag opnieuw stellen, of vragen aan de beheerder van Ecobouwers om deze discussie opnieuw te openen als een nieuwe vraag.

Wij hebben recent een woning gekocht die op het 1ste verdiep electrische vloerverwarming heeft. Ik vroeg me af of deze vloerverwarming nog rendabel is ivm verbruik van electriciteit of dat we deze uitschakelen en gewoon radiatoren plaatsen. Aangezien deze vloerverwarming 35 jaar oud is. Heeft hier iemand ervaring mee?

Reacties

Dat is op hetzelfde gebaseerd als elektrische accumulatiekachels. 's Nachts de massa van uw vloer opladen met warmte aan nachttarief om dan in de loop van de dag terug af te geven. Accumulatiekachels zijn dan nog iets of wat regelbaar maar elektrische vloerverwarming totaal niet.

 

Eenmaal opgeladen blijft het zijn warmte afgeven en kan je het niet meer afzetten. In het begin van de ochtend is de vloer zelfs iets te warm en ' s avonds om 17 a 18u als je thuis komt van het werk is uw vloer al koud en moet je nog gaan bijverwarmen op dagtarief tot 21 a 22u wanneer er weer nachttarief is. Als het echt putje winter is zal het zelfs nog sneller afkoelen. Komt er nog bij dat ze 35 jaar geleden zeker niet echt veel vloerisolatie voorzien zullen hebben. Bij vloerverwarming zal het een cm of 2-3 geweest zijn als ze er al zit.

 

En na 35 jaar zullen er wel al zones in de vloer zijn die niet meer opwarmen, die weerstand matten hebben na die tijd hun levensduur er op zitten.

 

Totaal niet meer van deze tijd. Tenzij je in een passiefhuis woont zou je best elektrisch verwarmen achterwege laten.

Er zijn verschillende opties, eentje zou kunenn zijn een solar-WP-boiler en een pelletkachel monteren.Wat dan de minst invasieve kan zijn.

Nog een andere optie is inderdaad gewoon bovenop radiatoren monteren, en waarom niet terug koppelen aan uw CV pelletkachel of andere optie koppelen aan gascondensatieketel die zowel SWW als verwarming stuurt.

Een andere zou kunnen zijn uw vloer vernieuwen en het systeem volledig uitbreken, 10cm uittgraven, vloerisolatie stoppen, verder buizennetwerk erop, en centrale condensatiegasketel om te verwarmen/ Opgelet dat gaat naar een grondige renovatie/ En dan heb je natuurlijk alle opties openstaan. Als je naar ZERO energie wilt  - WP + PV + Solar  - biogas+WKK+ Solar  - Pellet +Solar