electrische boiler -doorstromer | Ecobouwers.be

U bent hier

electrische boiler -doorstromer

Het Ecobouwers forum is vernieuwd en verbeterd, daarom is deze discussie afgesloten. Je kunt hier niet meer reageren. Je kan deze vraag opnieuw stellen, of vragen aan de beheerder van Ecobouwers om deze discussie opnieuw te openen als een nieuwe vraag. 

afbeelding van engelengybels
05/06/2012 - 20:52

hallo,

ben engelen rob, woon in tessenderlo en we hebben 2 jaar geleden gebouwd.

ik heb vorig jaar 04/2011 zonnepanelen gelegd op het oosten (max gelegd) heel content van de opbrengst, tot nu zitten we bijna aan 5900kwh en hebben inderdaad stroom te veel, hoeveel kan ik juist niet zeggen

we zijn maar met 2 personen eventueel nog een kleine kans dat er een derde bij komt!

ik zit eigenlijk met de volgende vragen over onze verwarming op aardgas,

we hebben dus voor sanitair een doorstromer met een vaillant ketel, en vloerverwarming,

dat werkt allemaal goed, in de tussen perioden verwarmen we in de woonkamer bij met een houtstoof als het iets te fris is met hier soms de temperatuur verschillen en ook in de winter is ze heel dikwijls aan om op aardgas wat te kunnen besparen, in de badkamer verwarmen we in de winter ook electrisch bij.

ik had gedacht aan een electrische boiler omwille van het stroom te veel, dat zou een 1500 kwh verbruiken +-

om nog wat te kunnen uitsparen op de gasfactuur, alhoewel we tot nu toe nog maar op ge gasmeter 3000 staat met de doorstromer vind ik toch dat we niet echt veel verbruiken op die 2 jaar dat we er wonen en de thermostaat toch op 20 a 21° staat

deze boiler zouden ze aanraden Ariston elektrische boiler 150 l , Vertuo titanium om die er tussen te zetten, kostprijs +- 1250 euro geplaatst. dat raden ze ons aan, de firma die hier toen de verwarming gemaakt heeft.

is deze boiler van inhoud genoeg voor 2 a 3 personen genoeg,als we dit zouden overwegen ?

wat denken jullie hiervan, omdat we de stroom toch te veel gaan hebben en het beter zo kunnen gebruiken en toch nog iets aan de gasfactuur kunnen uitsparen, want weet niet hoeveel er +- geteld word voor het warm water dat je jaarlijks toch opwarmd met de gasketel!

ik hoop via hier op wat info

groetjes

rob

1 Reactie

Reacties

afbeelding van soapwater
05/06/2012 - 20:57

Probeer dan een systeem te voorzien dat de boiler laat opwarmen als er veel zon is en de teller terugdraait.
Dat kan heel goedkoop en basic met een timer ertussen die uitschakelt op de piekuren.
Het elektriciteitsnet is overbelast (en men voorspelt erger), zonne-energie is alleen echt nuttig als de verbruiker zelf verbruikt op het moment dat de panelen leveren. Weet dat de stroom die je tijdens de piekuren ('s ochtends en 's avonds) gaat verbruiken zeker geen groene stroom zal zijn.
In zo'n toepassing lijkt het me een goede keuze, maar je had beter wat minder PV gelegd i.c.m. een zonneboiler.

Het Ecobouwers forum is vernieuwd en verbeterd, daarom is deze discussie afgesloten. Je kunt hier niet meer reageren. 

Je kan deze vraag opnieuw stellen, of vragen aan de beheerder van Ecobouwers om deze discussie opnieuw te openen als een nieuwe vraag.