egaliseren betonvloer | Ecobouwers.be

U bent hier

egaliseren betonvloer

Het Ecobouwers forum is vernieuwd en verbeterd, daarom is deze discussie afgesloten. Je kunt hier niet meer reageren. Je kan deze vraag opnieuw stellen, of vragen aan de beheerder van Ecobouwers om deze discussie opnieuw te openen als een nieuwe vraag. 

afbeelding van els-3
02/04/2008 - 09:50

Hey,hopelijk kan iemand ons een stapje verder helpen...
Onze zolder die binnenkort wordt ingericht als slaapkamer bestond vroeger uit 2 kamertjes en een gang. We hebben er 1 grote ruimte van gemaakt met als gevolg een oregelmatige betonondervloer waarop we laminaat (of eventueel plankenvloer) willen leggen. Er zijn tussen de verschillende "vlakken" niveauverschillen van 1 tot 3 cm.
Werken met egaline of andere vloeivloeren lijkt toch niet zo eevoudig te zijn, en aangezien we daar zelf geen ervaring mee hebben lijkt het me geen goed idee dit zelf uit te proberen (met misschien een nog onregelmatiger ondervloer als gevolg :)).
Heeft iemand ervaring met andere systemen (perliet? - vermiculiet, - ... andere alternatieve methoden) die we zelf zouden kunnen uitvoeren met een redelijke kans op slagen.
We proberen waar mogelijk en betaalbaar zoveel mogelijk ecologisch te werken...
Alvast bedankt voor alle tips!

7 Reacties

Reacties

afbeelding van pol-3
02/04/2008 - 13:20
pol

denk met zo een egaline dat dat niet zo moeilijk is.

kleine ton een mixer en beetje water

dan produkt uitgieten en met een aftrekker het een beetje verdelen

en klaar is kees

mss staan er in brico ook kant en klare produkten

afbeelding van siegfried
02/04/2008 - 21:07

Els,
Zoals Pol zegt is dat niet echt zo moeilijk. Maar je hebt wel een grote ruimte, en dan wordt het iets moeilijker daar dat ding nogal snel droogt en alle kanten uitloopt. Als je dan niet snel genoeg bent, dan krijg je inderdaad oneffenheden. Ik heb het hier opgelost door in banen te gieten en mooi af te trekken met een gewone houten lat, deze moet zelfs niet perfect geschaafd zijn, want die egaline trekt zichzelf goed.
Daar het na 24 uur kurkdroog is, kan je elke dag een baantje trekken en na enkele dagen is het af. Diepe putten best in twee keer opvullen, daar dat ding toch altijd iets krimpt, heb je met zeer grote gaten teveel krimp.
Is trouwens zeer sterk, beneden ligt hij al drie jaar zonder vloer erop en dat slijt dus echt bijna niet af.

Succes ermee.

afbeelding van Rudy Martens
02/04/2008 - 21:30

Ga misschien eens wat informatie vragen bij een paar handels in bouwmaterialen of ze geen gepaste producten hebben.

afbeelding van els-3
02/04/2008 - 21:36
els

Het in banen werken lijkt wel doenbaar. Misschien toch een poging wagen.
Zijn de vlakken die het hoogst liggen, en waar dus bijna niets op moet komen dan geen probleem? bijv als er amper een halve centimeter egaline opkomt?
Hoe maken we een stop aan de trap? Als we daar een houten lat plaatsen, loopt de egaline er dan niet onderdoor?

Alvast bedankt voor de reacties!

afbeelding van karel de paepe
03/04/2008 - 16:30

Els,

U zou kunnen kijken op www.beamix.com en de zoekmodule gebruiken om het juiste product te zoeken en de werkinstructies.

Karel

afbeelding van siegfried
03/04/2008 - 17:11

Els,
Wij hebben deze van Knauf gebruikt. En inderdaad dat ding is prachtig vloeibaar, het loopt als water, dus als je een stop zet, zie dan dat hij dicht is, want dat ding loopt door elk spleetje. Als ik me niet vergis, kon die Knauf tot mininmaal 2 mm gebruikt worden, maar dat zal wel afhankelijk zijn van welk product je gebruikt.

Nog een laatste tip, als je met een mixer dat ding mengt, alles goed afdekken want spatjes krijg je na drogen er zeer slecht af. Tot mijn grote frustratie ondervonden.

Het Ecobouwers forum is vernieuwd en verbeterd, daarom is deze discussie afgesloten. Je kunt hier niet meer reageren. 

Je kan deze vraag opnieuw stellen, of vragen aan de beheerder van Ecobouwers om deze discussie opnieuw te openen als een nieuwe vraag.