Een schuur omzetten naar een leefruimte met goede isolatie | Ecobouwers.be

U bent hier

Een schuur omzetten naar een leefruimte met goede isolatie

Het Ecobouwers forum is vernieuwd en verbeterd, daarom is deze discussie afgesloten. Je kunt hier niet meer reageren. Je kan deze vraag opnieuw stellen, of vragen aan de beheerder van Ecobouwers om deze discussie opnieuw te openen als een nieuwe vraag. 

afbeelding van Stellair
14/02/2012 - 11:47

Wij hebben een leegstaande schuur naast ons huis dat we willen renoveren naar een warme leefruimte. Alvorens een specialist erbij te halen wil ik eerst wat informatie bekomen over hoe ik dak, muren en vloer kan isoleren en wat de betere prijs/kwaliteit producten zijn dat er bestaan. Ik informeer altijd eerst vooraleer ik ergens teken :-) De totale oppervlakte met het verdiep zou op zo'n 250m² moeten komen.

  • De muren bestaan enkel uit bakstenen en dikte 20cm. Hiervoor dacht ik aan een 12cm EPS platen en afwerking met crepi.
  • De benedenvloer is een betonnen plaat maar zonder isolatie dus weet ik niet of het interessant is om die daaruit te breken en een nieuwe te gieten maar wat zijn standaarden voor isolatie voor een vloer?
  • Voor de dakisolatie dacht ik aan 20cm rotswol maar nu lees ik net dat cellulosevezels een betere isolatie geeft en minder duur is dan de klassieke rotswol. De houten structuur van het dak gaat toch herlegd moeten worden.

En wat voor het materiaal aangezien bijna alle premies ingetrokken worden, is het interessanter om in het buitenland al het materiaal te bestellen?

Reacties

Er zijn nog geen reacties op deze vraag.

Het Ecobouwers forum is vernieuwd en verbeterd, daarom is deze discussie afgesloten. Je kunt hier niet meer reageren. 

Je kan deze vraag opnieuw stellen, of vragen aan de beheerder van Ecobouwers om deze discussie opnieuw te openen als een nieuwe vraag.