Een PassiefHuis bouwen met Isolerende Bouwelementen | Ecobouwers.be

U bent hier

Een PassiefHuis bouwen met Isolerende Bouwelementen

Het Ecobouwers forum is vernieuwd en verbeterd, daarom is deze discussie afgesloten. Je kunt hier niet meer reageren. Je kan deze vraag opnieuw stellen, of vragen aan de beheerder van Ecobouwers om deze discussie opnieuw te openen als een nieuwe vraag. 

afbeelding van Passiefhuis
26/10/2009 - 12:49

 

 

5 Reacties

Reacties

afbeelding van waltervaes
27/10/2009 - 16:14

Als men dan zoveel beton gebruikt, hoe zit het dan met de hoeveelheid radongas?

afbeelding van Kris Vandermeulen
17/03/2010 - 09:25

zelf even opgezocht hoe het zit met radon in de woning tgv. het overvloedig gebruik van beton... en op deze site terechtgekomen:

http://www.milieucentraal.nl/pagina?onderwerp=Radongas%20in%20huis

in het kort, bij voldoende ventileren zou de radonconcentratie zeker onder de marges blijven en dus geen gevaar zijn voor longkanker (tweede grootste veroorzaker van longkanker na de sigaret).

afbeelding van bart.cerneels
18/03/2010 - 09:29

Hey Dirk, De energieinhoud van Neopor ken ik niet, maar voor het beton valt het wel mee: (link naar blog verwijderd door admin, wegens niet meer bestaande) En verder ga ik niets meer toevoegen aan deze thread want het is toch wel erg schaamteloze reclame.

afbeelding van Nils D
17/03/2010 - 21:50

Hoe meer methodes en visies hoe beter! Tussen traditioneel en bio-ecologisch liggen honderden keuzes, die gemaakt worden omwille van zeer verscheiden argumenten, waarvan sommige ook gewoon gevoelsmatig zijn... Laat die markt maar lekker dynamisch zijn, de echt slechte methodes sterven vanzelf wel uit.

afbeelding van kris en evelien
18/03/2010 - 09:00

Inderdaad moet er opengestaan worden voor andere methoden dan de meest gepropageerde. Wat niet wil zeggen dat petroleum derivaten en beton mij op het eerste zicht ook niet ecologisch aanvoelen. Dit gezegd zijnde sta ik open voor elk concept dat probeert onze leefmilieu te verbeteren.

Het is wel noodzakelijk dat deze concepten objectief beoordeeld kunnen worden op hun ecologische waarde. Er bestaan daar systemen voor. Kijk eens even op http://www.ecobouwers.be/wiki/nibe. Moest je een Nibe waarde kunnen voorleggen, maakt niet uit of die slecht, goed, of redelijk goed is, dan kunnen mensen vergelijken en voor zichzelf oordelen.

Ik hoop dat er in de toekomst europese wetgeving komt die het woord leefmilieu, ecologie, ... , wettelijk aan zo'n normen koppelt.

Het Ecobouwers forum is vernieuwd en verbeterd, daarom is deze discussie afgesloten. Je kunt hier niet meer reageren. 

Je kan deze vraag opnieuw stellen, of vragen aan de beheerder van Ecobouwers om deze discussie opnieuw te openen als een nieuwe vraag.