econok

Het Ecobouwers forum is vernieuwd en verbeterd, daarom is deze discussie afgesloten. Je kunt hier niet meer reageren. Je kan deze vraag opnieuw stellen, of vragen aan de beheerder van Ecobouwers om deze discussie opnieuw te openen als een nieuwe vraag.

Heeft er iemand ervaring met di systeem?

zie link http://www.lafarge-roof-products.be/site/index/page=product/id=90

zou dit even rendabel zijn als een gewoon systeem?

Reacties

NIEMAND?

volgens mij is dit al lang uit productie genomen en niet meer leverbaar

mvg arnold

wel raar dat de site dan nog bestaat

Wij zullzn eens opletten als wij naar Batibouw gaan ...

Dit product bestaat wel degelijk nog. Het is mij aangeraden door mijn architect, en ik wacht op dit ogenblik op meer gegevens (prijzen en technische informatie). Naar verluidt is dit systeem rendabeler in ons klimaat (op dit ogenblik althans). Bijkomend voordeel is dat het zonlicht vanuit diverse hoeken opvangt, en er is ook wel een esthetisch voordeel. Het bezwaar dat ik eerder op dit forum las, nl. dat het ecologische voordeel van Ekonok tenietgedaan wordt door de elektrische "verwarming" om de buizen bij vorstweer te beschermen lijkt niet gegrond (het gaat in verhouding van rendement om enkele percenten). Bij strenge winters (voor zover die hier nog voorkomen) is het evenwel aan te raden het water af te laten.

http://www.senternovem.nl/mmfiles/Overzicht%20praktijkmetingen%20huishoudelijke%20zonneboilers%201989-2005%20(feb.%202006)_tcm24-209347.pdf

Volgens deze praktijkmeting komt de econok er bedroevend van af.

Lees ook eens op dit forum

http://www.ecologieforum.eu/viewtopic.php?t=264

Mvg

Ulrik

Bij navraag blijkt dat de Econok (Lafargue) tijdelijk niet verkrijgbaar is wegens technische aanpassingen. Dit strekt volgens mij niet echt tot aanbeveling voor een product dat nog maar enkele jaren op de markt is.

Heb ongeveer 5 jaar ervaring met dit systeem en duidelijk is mij in die jaren in ieder geval geworden dat technische aanpassingen niet zo vreemd zijn, want het rendement is vrijwel NIHIL.

Beste Charles,

 

Kan je iets meer details geven over het vrijwel 'nihil' rendement.

Het product wordt nu verdeeld door Inventum in Nederland.

 

Tom