dubbele buitenmuur + klimop = vocht!!! | Ecobouwers.be

U bent hier

dubbele buitenmuur + klimop = vocht!!!

Het Ecobouwers forum is vernieuwd en verbeterd, daarom is deze discussie afgesloten. Je kunt hier niet meer reageren. Je kan deze vraag opnieuw stellen, of vragen aan de beheerder van Ecobouwers om deze discussie opnieuw te openen als een nieuwe vraag. 

afbeelding van teizman-1
07/08/2005 - 17:05

hoi allemaal,

wij zouden voor een stukje gevel iets moeten doen aan het vocht dat in de muur zit. Het gaat om een dubbele muur met een spouw van 9 cm, toch komt er vocht binnen!! Dit zou door de oude klimop komen die op de muur hangt maar wel al jaren dood is (werd afgeknipt).

De ruimte achter de muur zijn kinderkamers en een badkamer waarmee we nog enkele jaren zouden wachten om te renoveren. Hoe dan ook willen we nu al iets doen aan het vocht. (isolatie en binnenbepleistering is voor later)
Voor de isolatie zullen we de spouw laten opspuiten met PUR of iets dergelijks.

Hoe kunnen we de muur waterdicht krijgen? door zo een product op te spuiten na echte verwijdering van die oude kapotte klimop? zal dit volstaan?

Uiteraard kunnen we de klimop niet uit de spouw krijgen: zal dit problemen geven met de ingespoten pur?

alvast bedankt....
teizman

Reacties

Er zijn nog geen reacties op deze vraag.

Het Ecobouwers forum is vernieuwd en verbeterd, daarom is deze discussie afgesloten. Je kunt hier niet meer reageren. 

Je kan deze vraag opnieuw stellen, of vragen aan de beheerder van Ecobouwers om deze discussie opnieuw te openen als een nieuwe vraag.