Droogkast op gas

Het Ecobouwers forum is vernieuwd en verbeterd, daarom is deze discussie afgesloten. Je kunt hier niet meer reageren. Je kan deze vraag opnieuw stellen, of vragen aan de beheerder van Ecobouwers om deze discussie opnieuw te openen als een nieuwe vraag.

Hebben er al mensen er iets op gevonden om de koude luchtinlaat met gas voor te verwarmen, waardoor het verbruik flink afneemt?

Reacties

evarist , leg eerst even uit wat een droogkast is.
ik heb wel een idee maar omschrijf de jouwe even voor de duidelijkheid.
op schepen worden ze ook gebruikt om kleding snel [4 uur ] te drogen voor de volgende wacht. maar daar heb jij het niet over denk ik .

Droogkast= wasdroger. Het is een toestel waarin je natte kledij legt in een trommel en waarin warme lucht wordt geblazen, die elektrisch verwarmd wordt. Ik wil hier nu vanaf, en vraag me af of het niet mogelijk is warme lucht met gas te maken en die door de droogkast te laten aanzuigen.

Gasdrogers bestaan al jaaaren en er wordt hier al evenlang over gesproken, wat zeg ik, boeken ovcver geschreven. Klik op het zoekvenster en tik in "huebsch".
Klik op de onderste (4de) link van "Hans Delannoye"

...of bedoelden jullie dit niet?

Bedankt, Jan. Ik heb rondgeneusd en een idee opgedaan. Als ik de WW van een oude gasgeizer neem, ik laat door het watercircuit water van de CV stromen en zuig lucht aan via de gasuitlaat, dan heb ik voorverwarmde lucht van ca 40°, die het verbruik van de droogkast sterk moeten indijken. Leuk experimentje lijkt me.

Heb aan boord weinig stroom, alles via omvormer uit de accu's, dus van 24V DC via de victron naar 230 V AC, maar wel een goede boiler / CV installatie welke dieselgestookt is; merk ACV.
Een oude droogkast gekregen, elecrische verwarmers er uit gesloopt, en vervangen door 2 convectorspiralen (zeg maar radiatoren) van de industrie. Deze in de droogkast verwerkt.
Op de oude bekabeling van de verwarmers heb ik een extra circulatiepomp aangesloten (danfoss, 75 euro) en een electrische klep (CV klep, 35 euro) met deze spullen een parallel cirquit aangesloten op de CV ketel. De luchttemperatuur in de droogkast is na 8 minuten 54 graden bij een keteltemperatuur van 70 graden. Verbruik droogkast is alleen de motor, 190 watt, da's wat anders dan de oorspronkelijke 2400 watt.

De foto's komen op mijn site, als ik even tijd heb de site bij te werken.
Groet,
Andy
http://www.msjamas.nl