Droge lucht bij balansventilatie en convectie ? | Ecobouwers.be

U bent hier

Droge lucht bij balansventilatie en convectie ?

Het Ecobouwers forum is vernieuwd en verbeterd, daarom is deze discussie afgesloten. Je kunt hier niet meer reageren. Je kan deze vraag opnieuw stellen, of vragen aan de beheerder van Ecobouwers om deze discussie opnieuw te openen als een nieuwe vraag. 

afbeelding van tiele
14/04/2006 - 15:31

Als ik mijn hele huis zou verwarmen met slechts een pelletkachel dan is dit zuiver convectiewarmte. Velen mogen dit als onaangenaam beschouwen bij maar voor mij is de snelle opwarming een zeer groot plus punt vanwege een onrustige levensstijl.

Waar ik me echter wel zorgen om maak.. de balansventilatie blaast deze warme vochtige lucht uit de badkamer, wc, keuken samen met de vochtige lucht dat we uitademen allemaal naar buiten en die duwt verse droge lucht voorverwarmd naar binnen. Binnen word die door de pelletkachel in principe 'verschroeid' waardoor hij nog droger word.

Het gehele huis word gestuct met leem welke de vochtigheid reguleerd maar in een constante droge ruimte lijkt het me moeilijk aangezien de vochtigheid nooit in de leem kan kruipen.

Maak ik me onterecht zorgen hierover ?

1 Reactie

Reacties

afbeelding van Hans Delannoye
14/04/2006 - 21:29

Tiele

" Als ik mijn hele huis zou verwarmen met slechts een pelletkachel dan is dit zuiver convectiewarmte. "
Ik vrees dat jij het verschil niet kent, een kachel is een typische stralingsbron.
Ik denk dat we het eerst eens moeten zijn over de technische termen, want anders is praten hopeloos.

Hans

Het Ecobouwers forum is vernieuwd en verbeterd, daarom is deze discussie afgesloten. Je kunt hier niet meer reageren. 

Je kan deze vraag opnieuw stellen, of vragen aan de beheerder van Ecobouwers om deze discussie opnieuw te openen als een nieuwe vraag.