Douche WTW; welk kiezen? | Ecobouwers.be

U bent hier

Douche WTW; welk kiezen?

Het Ecobouwers forum is vernieuwd en verbeterd, daarom is deze discussie afgesloten. Je kunt hier niet meer reageren. Je kan deze vraag opnieuw stellen, of vragen aan de beheerder van Ecobouwers om deze discussie opnieuw te openen als een nieuwe vraag. 

afbeelding van TomV
24/01/2012 - 16:25

 Ben van plan een douche WTW te installeren. Vond wat informatie van Hei- tech Recoh- vert en van Bries. Iemand een idee welk systeem?

6 Reacties

Reacties

afbeelding van geert devos
24/01/2012 - 18:14

de wtw van Bries is te bestellen via de webshop van Izen, en is heel eenvoudige te installeren.Kan natuurlijk alleen maar spreken over dit systeem, het andere systeem is misschien even eenvoudig en even goed.

afbeelding van Filip Huberland
25/01/2012 - 20:28

 Ik heb zelf de Heitech geinstalleerd (de buisversie, niet de douchebakversie). Koppelstukken voor de doucheafvoer waren meegeleverd, en de waterzijde was ook maar een nippel indraaien. Werkt hier in huis nu iets meer dan een jaar, en doet perfect z'n werk (kan ik nagaan aan de hand van de temperatuur van het buffervat, dat ik ook na wekenlang zonder zon niet onder de 21°C krijg, terwijl het leidingwater toch maar een graad of 10 kan zijn). 

afbeelding van Gert Deryckere
29/01/2012 - 09:40

Tom,

wij installeerde de Heitech. Zelfde positieve gebruikservaring. Aansluiting op ingang thermostatische kraan EN ingang boiler.

Gert

afbeelding van geert devos
29/01/2012 - 17:59

Hallo,

heb beide systemen eens bekeken, en qua installatie is dit uiteraard geen enkel verschil. Het lijkt zelf dat beide systemen een copie van elkaar zijn.

 

er is maar 1 detail ; als ik de adviesprijs voor de Hei-tech bekijk (650 euro ?) en de prijs die ik voor mijn Bries betaald heb via Izen (475 euro) , dan weet ik het wel !!

het grootste verschil dat ik zie is dat de hei-tech volledig uit koper bestaat , die van bries heeft de buitenmantel in kunststof, dan weet je het wel , hé.,

waarbij ik dan weer bedenk dat dit voor de wtw weinig verschil maakt (wtw gebeurd aan de binnenzijde , niet aan de buitenkant).

 

 

afbeelding van Hans Delannoye
29/01/2012 - 21:05

geert

er kan toch nog een belangrijk verschil zijn, welke kunststof wordt er bij bries gebruikt?   als dat PVC is moet je er rekening mee houden dat PVC makkelijk aanlaadt en dus op termijn problemen kan veroorzaken, bij PE of PP is dat nauwelijks het geval.

afbeelding van 2strokeheatpump
30/01/2012 - 08:11

De bries heeft een koperen binnenkant en een pvc buitenmantel.

Mvg

 

Het Ecobouwers forum is vernieuwd en verbeterd, daarom is deze discussie afgesloten. Je kunt hier niet meer reageren. 

Je kan deze vraag opnieuw stellen, of vragen aan de beheerder van Ecobouwers om deze discussie opnieuw te openen als een nieuwe vraag.