Doorsnede raam naar muur | Ecobouwers.be

U bent hier

Doorsnede raam naar muur

Het Ecobouwers forum is vernieuwd en verbeterd, daarom is deze discussie afgesloten. Je kunt hier niet meer reageren. Je kan deze vraag opnieuw stellen, of vragen aan de beheerder van Ecobouwers om deze discussie opnieuw te openen als een nieuwe vraag. 

afbeelding van johan-37
24/08/2005 - 18:09

Hallo,

Kan iemand mij een doorsnede (H & V) of foto's of tekeningen (3d) sturen hoe men "perfect" zonder koudebruggen de overgang moet maken van een muur naar het raam.
Rekenging houdend met : doorlopende isolatie,geen koudebruggen,bevestigingsmogelijkheid van het raam,luchtdicht afwerkenen van het raam en vermijden van vocht problemen.
Uiteraard zijn algemene of bijzondere tips of opmerkingen ook nuttig.
Zoals je op de foto kan zien wordt dit soms zo opgelost. Ik voel me daar niet zo gelukkig mee (de isolatie loopt niet door tot aan het raam).
Mijn bouw moet nog beginnen maar ik zou het wel correct willen doen. (muur - pur 10 cm - spouw 3 cm - muur.) Raam is 68 breed.
Alvast bedankt
Johan.

2 Reacties

Reacties

afbeelding van johan-37
25/08/2005 - 12:17

deze tekening stond op de website van de milieuadvieswinkel. (http://www.milieuadvieswinkel.be/files/Koudebruggen.pdf)

Maar waar moet ik dan de luchtdichting voorzien?
johan

afbeelding van johan-37
27/08/2005 - 23:17

Heb juist met raamspecialist gesproken.
Hij zij me dat bovenstaande tekening theorie was en dat dit in de praktijk niet kan gehaald worden (!??)
De isolatie zal nooit perfect kunnen aansluiten op het raam. Dit kan men oplossen door extra te isoleren (pur of rockwol)
Tevens moet je ervoor zorgen dat de isolatie nooit je buitenmuur vocht naar de binnen muur doet afglijden (dat van net boven het venster komt (linker en rechter hoek).
en ten laatste zei hij me dat het afplakken met speciale tape van het raam naar de muur om het geheel luchtdicht te maken meestal niet in dank afgenomen wordt door de "plakkers" daar de pleister er niet goed op zou plakken.
Wie kan deze beweringen staven of oplossigen aangeven voor bovenvermelde problemen.
alvast bedankt.
johan

Het Ecobouwers forum is vernieuwd en verbeterd, daarom is deze discussie afgesloten. Je kunt hier niet meer reageren. 

Je kan deze vraag opnieuw stellen, of vragen aan de beheerder van Ecobouwers om deze discussie opnieuw te openen als een nieuwe vraag.