Dilemma...spuitkurk laten spuiten of nieuwe buitengevel metsen | Ecobouwers.be

U bent hier

Dilemma...spuitkurk laten spuiten of nieuwe buitengevel metsen

Het Ecobouwers forum is vernieuwd en verbeterd, daarom is deze discussie afgesloten. Je kunt hier niet meer reageren. Je kan deze vraag opnieuw stellen, of vragen aan de beheerder van Ecobouwers om deze discussie opnieuw te openen als een nieuwe vraag. 

afbeelding van Norman77
18/01/2015 - 10:40

Hallo ,

Ik zit met een dilemma...wij hebben een half open bebouwing van 1968 en hebben deze 5 jaar geleden gekocht en een beetje gerenoveerd....ondertussen ook last van opstijgend vocht gehad en deze laten behandelen door injecteren. Nu dit heeft niet geholpen want ik heb er nog steeds last van....ik denk dat bij het plaatsen van de ramen er vanalles in de spouw is terrecht gekomen en daarmee ergens een koude brug heb.

Sommige delen van de muur buiten zijn nog niet gevoegd en mss dat dit ook nog water en vochtproblemen kan brengen en dat het daardoor is ...Dus nu dacht ik van beter alles goed te doen en de buitengevel volledig te strippen , alles propermaken en opnieuw te isoleren en metsen....

Nu hebben we een paar bedrijven laten komen om offertes te maken en er zijn er een paar die aanraden om spuitkurk te laten spuiten...hier een uitleg van 1 van de website s van een bedrijf:

Spuitkurk: dé innovatieve oplossing voor uw gevel
Nog nooit van spuitkurk gehoord? Het betreft hier een vrij nieuwe maar revolutionaire renovatiemethode met alleen maar voordelen: esthetisch hoogstaande resultaten, een forse besparing op uw energiefactuur én een effectief antwoord op vochtige muren en condens. Last but not least vormt het een fraai alternatief voor spouwisolatie.
Spuitkurk is een droomproduct voor professionals die aan gevels werken. Niet alleen om het een heel handig product is, maar ook omdat u als eindklant er alleen maar van profiteert. Spuitkurk is thermisch en akoestisch isolerend, brandwerend, ademend, waterafstotend, ecologisch, taai maar tegelijk elastisch.
Spuitkurk: dankbaar bouwproduct
Dat is nog niet alles: spuitkurk vraagt geen onderhoud, reduceert koudebruggen en kan op verschillende materialen en ondergronden worden gebruikt (gevels, daken, tegeloppervlakken …). Naast die tastbare voordelen heeft spuitkurk ook de troef dat vakmannen er heel snel mee kunnen werken. De natuurlijke kurkvezels worden met een textielspuitmachine erg vlot op het doeloppervlak aangebracht.
Snelheid zonder kwaliteitsverlies: ziedaar de troef van spuitkurk in een notendop.

Nu weet ik niet goed wat te doen...ik weet dat spuitkurk wel wat ik prijs scheelt maar is dit de moeite?

Nu binnen moet ik zowieso terug behandelen van het vocht , maar is het niet beer alles te strippen met controleren van de spouw en dan een nieuwe buitensteen te laten metsen ?

Dilemma dus

Mvg

Marco

2 Reacties

Reacties

afbeelding van Travertijn
18/01/2015 - 19:57

Ik ben geen specialist, maar ik geloof niet dat spuitkurk veel zin heeft. Zoals ik het mij voorstel is de spuitlaag redelijk dun (enkele mm?, een halve cm? geen idee). De geringe dikte zorgt ervoor dat het isolerend vermogen nooit erg veel kan voorstellen.  Om vochtproblemen aan te pakken lijkt het mij al helemaal geen goede methode. Je vermindert zowiezo het ademend vermogen van je muur.

Misschien moetr je de buitengevel toch eens fatsoenlijk voegen en dan de gevel impregneren zodat hij waterafstotend wordt. Dat zal waarschijnlijk al veel helpen.  Een andere optie is misschien kaleien - dat is tegelijkertijd ook nog mooi...

 

 

 

afbeelding van Kris Vandermeulen
19/01/2015 - 10:55

ik moet Travertijn ook bijtreden... Bij het lezen van de tekst over verwerking van de spuitkurk viel me op dat het eigenlijk geen spouwisolatie is.

Dus eigenlijk denk ik dat het eerder een extra behandeling is van je binnenmuur nadat de buitengevel eraf gestript is alvorens de nieuwe buitengevel wordt geplaatst.

Misschien dat ik die tekst verkeerd interpreteer maar zo lijkt het wel.

 

Als je de buitengevel wil (laten) verwijderen voor een deftige renovatie, is dat eigenlijk ineens een zware beslissing maar wellicht de beste als je ook ineens goed en deftig kan isoleren.

Kosten kan je wellicht besparen door goede afspraken met de aannemer en meehelpen met afbraak van de buitengevel ?

Het Ecobouwers forum is vernieuwd en verbeterd, daarom is deze discussie afgesloten. Je kunt hier niet meer reageren. 

Je kan deze vraag opnieuw stellen, of vragen aan de beheerder van Ecobouwers om deze discussie opnieuw te openen als een nieuwe vraag.