defecte IBA ? | Ecobouwers.be

U bent hier

defecte IBA ?

Het Ecobouwers forum is vernieuwd en verbeterd, daarom is deze discussie afgesloten. Je kunt hier niet meer reageren. Je kan deze vraag opnieuw stellen, of vragen aan de beheerder van Ecobouwers om deze discussie opnieuw te openen als een nieuwe vraag. 

afbeelding van hans vermeiren
17/11/2006 - 20:57

Bij onze verbouwing waren we verplicht een IBA te plaatsen door de gemeente. (geplaatst door de ruwbouwaannemer)
De handleiding van EPUR zegt : alle drie de compartimenten vullen met water en dan de compressor aanzetten. Heb ik braaf gedaan. Ondertussen de ambtenaren aan het werk gezet van de milieu-inspectie. Die kwamen onlangs controleren en wat blijkt tot mijn grote verbazing ? eerste compartiment (afvalwater) vrijwel vol en de bioreactor en derde vak waren vrijwel leeg. De compressor blies dus gewoon lucht in de IBA. De ambtenaar kon geen staal nemen. Bij contact met de firma EPUR werden we van her naar der gestuurd maar kregen geen antwoord. Betonnen kuip is gemaakt door OLIVIER, de bioreactor door Remacle en het patent voor het geheel heeft EPUR : niemand is echter verantwoordelijk voor het mankement. (en niemand begreep Nederlands)
Nu vraag ik me angstvallig af of de betonnen kuip in de bodem gebarsten is of zo bij plaatsing. Het water moet toch ergens weggelopen zijn. Ik hoop dat de IBA niet moet uitgegraven worden. Iemand hier ervaring mee of enig advies ?

hartelijk dank
Hans

Reacties

Er zijn nog geen reacties op deze vraag.

Het Ecobouwers forum is vernieuwd en verbeterd, daarom is deze discussie afgesloten. Je kunt hier niet meer reageren. 

Je kan deze vraag opnieuw stellen, of vragen aan de beheerder van Ecobouwers om deze discussie opnieuw te openen als een nieuwe vraag.