De ideale verwarming? | Ecobouwers.be

U bent hier

De ideale verwarming?

Het Ecobouwers forum is vernieuwd en verbeterd, daarom is deze discussie afgesloten. Je kunt hier niet meer reageren. Je kan deze vraag opnieuw stellen, of vragen aan de beheerder van Ecobouwers om deze discussie opnieuw te openen als een nieuwe vraag. 

afbeelding van jan smeyers
14/05/2004 - 17:18

Beste energieforumliefhebbers,

Recentelijk ben ik op onderstaande product gestoten. Zeer veelbelovend allemaal en uiteraard ook nieuw dus nog onbekend en onbemind.
Ik ben geen expert op dit vlak en probeer neer te schrijven wat ik vernomen heb. Hopelijk staat er niet teveel onzin tussen. Het lijkt zo veelbelovend dat er wel iets moet mis zijn, … Wat denken jullie?

Het gaat over een infrarood verwarming die uitgevonden is door een Nederlandse en een Duitse wetenschapper.
Zij zijn er voor het eerst in geslaagd om neutrino’s dwars door de aarde te sturen en op te vangen.
Dat opvangen blijkt nu de nieuwigheid te zijn. Ze hebben een glazen plaat (met halfgeleider) ontwikkeld 60x120cm groot dat via het trillen van kristallen kan zorgen voor het opvangen van neutrino’s. Op deze manier kan men voorwerpen opladen met warmte, zuivere stralingswarmte die onze buitenste 3mm van de huid opwarmt en niet de lucht. Ook de massa in onze woningen wordt opgeladen. De trillingsfrequentie is 10.000nanometer en is volgens mijn bron noodzakelijk om te kunnen blijven leven.

Effe opgezocht :
Infraroodstraling is een electromagnetische straling. Licht is dat deel van de electromagnetische straling dat waarneembaar is met het oog (van 350 tot 750nm) Infrarood licht net onder rood (700nm). Hoe kan 10.000 nm dan infrarood genoemd worden?

Eén zo’n plaat zou 1100,00euro kosten (4 a 5kW) en bevat een interne thermostaat maar heeft nog een externe sturing nodig. Kostprijs sturing?
Met ceramisch glas behaald men een winstverhouding van 1/60 en met gewoon glas 1/5 a ¼. Ceramisch glas bleek veel te duur in procuctie te zijn. Zonde want dat is echt wel een gigantische opbrengst.
De plaat warmt tijdelijk op tot 160°C en dient daarom op een veilige plaats geplaatst te worden (niet tegenover een raam). Bij aanraking zou echter geen verbranding optreden omwille van de slechte geleiding van warmte in glas. Dit paneel zou in een gemiddelde woning het verbruik met ongeveer de helft doen dalen.

Zo’n paneel kunnen we gaan bewonderen bij de neushoornvogels in de antwerpse zoo.
Alsook in meerdere kalver stallen, daar blijkt dan weer dat de kalveren sneller en meer spiermassa kweken. Wat moet ik daarvan denken?
Verder worden deze apparaten ook gebruikt voor mensen die net een chemotherapie hebben ondergaan omdat deze panelen een betere bloeddoorstroming veroorzaken en zodoende alle giftige stoffen sneller afvoeren.
Waar ik het meest vragen bij stel is het feit dat huisstofmijt ervan sterft, als je de kamer ermee verwarmd dan vind je na een tijdje geen enkele huisstofmijt meer. Huisstofmijt heeft vochtigheid en warmte nodig.
Bij onder andere de neushoornvogels en de kalveren bleek dat de vochtige muren hun meeste vocht verloren.
Dus misschien sterft de huisstofmijt bij gebrek aan vocht, maar wil dat zeggen dat alle vocht uit voorwerpen verdwijnt of misschien ook de relatieve vochtigheid van de lucht gaat dalen?

Als laatste heb ik nog vernomen dat men ook proeven aan het doen is met photovoltaische panelen met een opbrengst van 0.5kW. Dit functioneert dan in omgekeerde zin maar de proeven zijn nog niet bevredigend.

Dit paneel is voorlopig nog niet te koop. De licentie is in aanvraag en de gegevens zullen over enkele maanden openbaar gemaakt worden. Mocht hier geen nadeel aan zijn en alles wat me verteld is kloppen, dan lijkt dit veel weg te hebben van de ideale verwarming. Maar waar ... zit de maar?

En wat klopt er allemaal van onderstaande link? Dit is misschien een soortgelijke technologie?
http://www.irsauna.nl/therapeutische%20effecten.htm
Bedenkingen, opmerkingen, ….?

Groetjes,

Jan Smeyers

Reacties

Er zijn nog geen reacties op deze vraag.

Het Ecobouwers forum is vernieuwd en verbeterd, daarom is deze discussie afgesloten. Je kunt hier niet meer reageren. 

Je kan deze vraag opnieuw stellen, of vragen aan de beheerder van Ecobouwers om deze discussie opnieuw te openen als een nieuwe vraag.