dampscherm zoldervloer | Ecobouwers.be

U bent hier

dampscherm zoldervloer

Het Ecobouwers forum is vernieuwd en verbeterd, daarom is deze discussie afgesloten. Je kunt hier niet meer reageren. Je kan deze vraag opnieuw stellen, of vragen aan de beheerder van Ecobouwers om deze discussie opnieuw te openen als een nieuwe vraag. 

afbeelding van thomas bert-1
03/01/2007 - 05:27

hallo,

ik wil bij de renovatie van onze woning de zoldervloer isoleren met cellullosevlokken. ben bij een verdeler langsgeweest en hij raadde me aan om deze met de hand uit te strooien. de vloer is als volgt opebouwd: balken van een 18 cm hoog en een 4 cm dik liggen op een onderlinge afstand van 37-43 cm . rondom loopt een houten kader. tegen deze balken zijn langs onder bevestigd van platen die uit groffe grijze vezels bestaan met gaten tussen. ik neem aan dat deze het plafond vormen en dat de bepleistering direct hierop werd aangebracht. mijn vraag: moet ik dan een damprem ( pro-clim*)aanbrengen tussen deze balken?

op de balken komen dan vezelplaten zodat de zolder als berging kan gebruikt worden. ik laat kieren tussen de vezelplaten zodat de constructie naar boven toe ook dampopen is.

groeten,
thomas

ps: ik wilde eigenlijk met houtvezel isoleren maar omdat de afstand tss de balken zo sterk varieert wordt dit een zeer complex werkje.

Reacties

Er zijn nog geen reacties op deze vraag.

Het Ecobouwers forum is vernieuwd en verbeterd, daarom is deze discussie afgesloten. Je kunt hier niet meer reageren. 

Je kan deze vraag opnieuw stellen, of vragen aan de beheerder van Ecobouwers om deze discussie opnieuw te openen als een nieuwe vraag.