damprem of dampscherm bij renovatie/isoleren dak | Ecobouwers.be

U bent hier

damprem of dampscherm bij renovatie/isoleren dak

Het Ecobouwers forum is vernieuwd en verbeterd, daarom is deze discussie afgesloten. Je kunt hier niet meer reageren. Je kan deze vraag opnieuw stellen, of vragen aan de beheerder van Ecobouwers om deze discussie opnieuw te openen als een nieuwe vraag. 

afbeelding van mar
17/11/2006 - 15:12
mar

beste,

hoe meer informatie ik erop nalees hoe meer ik begin te twijfelen.

eerst en vooral de concrete situatie betreft een bestaand huis 1962 waarvan ik het dak wil isoleren;

betreft een onderdak uit menuiseriteplaten (niet ideaal ik weet het) maar in de toekomst (10 jaar) bij vervanging dakbedekking wordt allicht nieuw onderdak(houtvezel) geplaatst

de kepers zijn 15 cm dik

ik zou dus isoleren met minerale isolatie glas- of steenwol in plaatvorm (gezien onregelmatige keperafstand gemakkelijk op maat te snijden)

Aanvankelijk zou ik aan de warme zijde een dampscherm gebruiken, bvb dikke PE-folie zo luchtdicht mogelijk geplaatst.

nu denk ik er meer en meer aan om een damprem te gebruiken die afhankelijk van seizoen en luchtvochtigheid regulerend werkt (dampdichter of opener) bvb van Pr*c****. dit om eventuel vocht dat zich van buitenuit (bij hevige stormregen via nagelgaatjes van onderdak) in het hout en isolatie terecht zou komen, de kans te geven naar binnen toe te verdampen in drogere warme periodes.

Heb ik het helemaal verkeerd voor?

ik las op eerdere berichten hier dat bij reovatie best een dampscherm gebruikt wordt. Maar hoe kan het eventuele vocht dan uitdrogen/verdampen gezien menuiseriteplaten niet zo heel dampopen is.

Of worden die variabele danmpremmen hoofdzakelijk gebruikt bij isolatie die vochtbufferende eigenschappen heeft bvb papiervlokken.

Wie kan me helpen de beste keuze te maken in deze huidige situatie?
Uiteraard is een volledige nieuwe dakopbouw de beste keuze maar die optie is er niet.

groeten

mar

Reacties

Er zijn nog geen reacties op deze vraag.

Het Ecobouwers forum is vernieuwd en verbeterd, daarom is deze discussie afgesloten. Je kunt hier niet meer reageren. 

Je kan deze vraag opnieuw stellen, of vragen aan de beheerder van Ecobouwers om deze discussie opnieuw te openen als een nieuwe vraag.