Dakperikelen. | Ecobouwers.be

U bent hier

Dakperikelen.

Het Ecobouwers forum is vernieuwd en verbeterd, daarom is deze discussie afgesloten. Je kunt hier niet meer reageren. Je kan deze vraag opnieuw stellen, of vragen aan de beheerder van Ecobouwers om deze discussie opnieuw te openen als een nieuwe vraag. 

afbeelding van marc-39
17/11/2005 - 10:01

Hallo,

na heel wat getob en gereken ben ik er eindelijk uit, volgende lente ga ik het dak van ons pas aangeschafte huis isoleren en wel met Celit 4d-platen en een Isofloc-laag van 23 cm. Ik zit alleen nog met 2 hoofdbrekens.

1. de zolder bestaat eigenlijk uit twee 'verdiepingen'. Twee kamers en trappenhal onderaan, een 'bergruimte' boven. Toegang tot de bergruimte is via een uitklapbare trap. Je kan op de hoogste 'verdieping' net onder de nok staan. Wat doe ik nu best : beide 'verdiepingen' helemaal isoleren met inbegrip van de houten tussenvloer of alleen de 'benedenverdieping' en tussenvloer ?

2. aan de straatkant begint het hellend dak ongeveer 80 cm boven de vloer, aan de tuinkant ongeveer 50 cm boven de vloer. De reden hiervoor is een open dakgoot die van de straatkant los door het huis, tegen de muur van de buren, loopt naar de tuinkant. Ik zou deze willen afbreken en vervangen door een regenpijp die afhellend rond het huis zou lopen. Ons huis is een halfopen bebouwing met één dakgoot vooraan en een aparte dakgoot achteraan verbonden door de vernoemde 'indoor-dakgoot'. De dakgoot achteraan (tuinkant) voert vervolgens al het water af naar een regenpijp die uitkomt in een oude regenwaterput van 6000 liter onder de living. Is een afhellende regenpijp rondom rond de enige oplossing ? Moet ik hiervoor een bouwaanvraag indienen ?

Alvast bedankt.

Marc

Reacties

Er zijn nog geen reacties op deze vraag.

Het Ecobouwers forum is vernieuwd en verbeterd, daarom is deze discussie afgesloten. Je kunt hier niet meer reageren. 

Je kan deze vraag opnieuw stellen, of vragen aan de beheerder van Ecobouwers om deze discussie opnieuw te openen als een nieuwe vraag.