dakisolatie zonder onderdak | Ecobouwers.be

U bent hier

dakisolatie zonder onderdak

Het Ecobouwers forum is vernieuwd en verbeterd, daarom is deze discussie afgesloten. Je kunt hier niet meer reageren. Je kan deze vraag opnieuw stellen, of vragen aan de beheerder van Ecobouwers om deze discussie opnieuw te openen als een nieuwe vraag. 

afbeelding van baeyens
15/11/2007 - 09:57

Over het weglaten van een onderdak bij dakisolatie is op dit forum reeds tot in den treure geschreven(advies= niet doen!). Ik zou het tegen beter weten in toch willen doen onder het motto 'beter een minder goede isolatie dan geen isolatie' (dan kan ik het dit jaar nog ingeven voor de belastingvermindering en later als ik wat meer tijd en geld heb de pannen er toch nog afhalen en een onderdak plaatsen)

Ik heb geen doorsijpeling van de pannen. Om problemen met vochtige isolatie toch enigszins op te vangen wilde ik eerst tussen de keepers een 5 cm dikke laag glasvezelisolatie steken m.b.v. halharde platen die eigenlijk voor spouwmuren bestemd zijn. Daaronder zou dan vervolgens een meer klassieke dakisolatie komen van 15cm glaswol en een dampscherm.

Zijn deze halfharde platen een goed idee? Ik heb me laten vertellen dat deze platen iets vochtbestendiger zijn en de wind iets beter tegen houden. De isolerende waarde van deze 5 cm zou dan onder ongunstige omstandigheden grotendeels verloren gaan, maar er zou dan toch nog altijd 15cm isolatie goed zijn werk kunnen doen (t.o.v. o cm nu). Als er meer tijd en middelen zijn zouden we de isolatie dan alsnog kunnen verbeteren.

Alle advies is welkom!

Groeten,
Tom

1 Reactie

Reacties

afbeelding van philippe mous
18/11/2007 - 22:54

Ik heb net de tip gekregen door een vriend van me om pur of pir platen te plaatsen tegen de kepers en te bevestgen met een soort "panlatten" en daar de gyproc of stucanet tegen te plaatsen. Hij deed dit met platen van Recticel. Heeft iemand daar ervaring mee? Graag jullie mening.

Het Ecobouwers forum is vernieuwd en verbeterd, daarom is deze discussie afgesloten. Je kunt hier niet meer reageren. 

Je kan deze vraag opnieuw stellen, of vragen aan de beheerder van Ecobouwers om deze discussie opnieuw te openen als een nieuwe vraag.