Dakisolatie met Steico flex en Steico special dry | Ecobouwers.be

U bent hier

Dakisolatie met Steico flex en Steico special dry

Het Ecobouwers forum is vernieuwd en verbeterd, daarom is deze discussie afgesloten. Je kunt hier niet meer reageren. Je kan deze vraag opnieuw stellen, of vragen aan de beheerder van Ecobouwers om deze discussie opnieuw te openen als een nieuwe vraag. 

afbeelding van dhoogfr
29/03/2014 - 13:59

Wij gaan ons dak renoveren en dan ook meteen isoleren.
Omdat de kepers slechts 12cm dik zijn en uittimmeren aan de binnenkant geen optie is hadden wij eerst aan een sarking dak gedacht met samengestelde pur platen (genre Isotec XL) omdat hierbij het dak maar beperkt verhoogd wordt (we zitten met een gesloten bebouwing).
Maar na wat opzoekingen ben ik op de site van Steico gekomen waarbij ze een combinatie maken van isolatie tussen de kepers (Steico Flex) en platen bovenop de kepers (Steico special dry). Tussen de twee plaatsen ze nog een luchtdichtheidsbaan (?). Dit systeem staat uitgelegd op: [[http://www.steico.com/fileadmin/steico/content/pdf/Marketing/Nederland/P...

Nu heb ik echter gemerkt dat de dampdefusieweerstand van de harde platen hoger is dan de flex die tussen de kepers wordt geplaatst. Heb je dan geen kans op condensatie tussen deze twee lagen of zorgt dat luchtdichtheidsbaan hiervoor?
Moet je bij zo'n constructie aan de binnenkant nog werken met een damprem/sherm of niet?
Momenteel is het plaffond aan de binnenkant afgewerkt met een soort van houtvezel plafond tegels (ziet er wat uit als: [[http://www.kapaza.be/nl/vloeren-en-tegels/9-witte-plafondtegels-duraplac...

Reacties

Er zijn nog geen reacties op deze vraag.

Het Ecobouwers forum is vernieuwd en verbeterd, daarom is deze discussie afgesloten. Je kunt hier niet meer reageren. 

Je kan deze vraag opnieuw stellen, of vragen aan de beheerder van Ecobouwers om deze discussie opnieuw te openen als een nieuwe vraag.