Dakisolatie - hoe valiezenplanken onder zink aanpakken | Ecobouwers.be

U bent hier

Dakisolatie - hoe valiezenplanken onder zink aanpakken

Het Ecobouwers forum is vernieuwd en verbeterd, daarom is deze discussie afgesloten. Je kunt hier niet meer reageren. Je kan deze vraag opnieuw stellen, of vragen aan de beheerder van Ecobouwers om deze discussie opnieuw te openen als een nieuwe vraag. 

afbeelding van rikdevreese
26/12/2013 - 21:32

Ik ben bezig mijn hellend (gordingen)dak klaar aan het maken om te laten inblazen. Ik vraag me echter af hoe de aanzet van het dak aan de onderkant moet worden afgewerkt.
De opbouw van het dak is als volgt: de muurplaat/balk ligt op de bakstenen gevel. Ik zal op de muurplaat PC Contega plakken en het net in een leempleister aan de binnenkant van de gevel inpleisteren. Achter de muurplaat (aan de buitenkant) zit de dakgoot. De zink van de dakgoot loopt verder schuin naar boven en wordt gedragen door 2 valiezenplanken met daartussen een opening. Onder de onderste valiezenplank zie ik dus de zink van de dakgoot. Zie de foto's.

(Hoe) moeten deze openingen worden afgewerkt?
Mijn eerste idee is deze openingen opvullen met hout- of glaswol en dichtttapen. Nadeel is dat vocht dat nu tegen de zink gecondenseerd is en het vocht dat eventueel later in deze openingen terechtkomt moeilijk wegkan.
Tweede optie is ipv tape een intelligente damprem te gebruiken: voordeel is dat eventueel vocht kan uitdampen.
Derde optie is zonder opvullen de "luchtspouw" aftapen of afdekken met intelligente damprem.
Vierde optie is niets doen. De opties hierboven vragen veel tijd.

Iemand enig idee?

1 Reactie

Reacties

afbeelding van bertvdg
27/12/2013 - 08:15

Ik zou die spleet allesinds afdichten... De snelste manier is met tescontape denk ik.

 

Dit gaat uw winddichting verbeteren en anders gaat daar mss ook uw inblaasisolatie naar buiten vliegen bij het inblazen. Wat ligt er verder van onderdak?

Het Ecobouwers forum is vernieuwd en verbeterd, daarom is deze discussie afgesloten. Je kunt hier niet meer reageren. 

Je kan deze vraag opnieuw stellen, of vragen aan de beheerder van Ecobouwers om deze discussie opnieuw te openen als een nieuwe vraag.