dak of zolderisolatie | Ecobouwers.be

U bent hier

dak of zolderisolatie

Het Ecobouwers forum is vernieuwd en verbeterd, daarom is deze discussie afgesloten. Je kunt hier niet meer reageren. Je kan deze vraag opnieuw stellen, of vragen aan de beheerder van Ecobouwers om deze discussie opnieuw te openen als een nieuwe vraag. 

afbeelding van pipeleers johny
14/01/2007 - 20:52

Hallo,
Ik ben al een tijdje alle berichten van dit forum aan het volgen, en ben al veel wijzer geworden. Als ik een goede tip zie, probeer ik die altijd uit te voeren aan mijn huis.
Maar ik blijf toch bij een vraag zitten:
Als je je dak wil isoleren, en je wil je zolder ruimte niet gebruiken, dan kan je je zoldervloer isoleren. Maar hoe zit het dan met je aansluiting tegen je binnenmuur ? je binnenmuur loopt door tot tegen het dak, je isolatie aan de buitenkant van je binnenmuur ook, maar je aansluiting met je zolderisolatie toch niet.Is dit dan een koudebrug ? Als je tussen de spanten isoleert, heb je dit ook, ofwel moet je een stuk van je binnenmuur afbreken, en de isolatie tot tegen je muurisolatie laten lopen.( denk ik )

1 Reactie

Reacties

afbeelding van xg-1
15/01/2007 - 21:01

De jas moet inderdaad helemaal dicht anders heb je een koudebrug.

Wij hadden onze zolder provisisoir geisoleerd in afwachting van budget voor een dakvernieuwing.
Dit was toen de beste/goedkoopste oplossing om snel wat te isoleren, kostte dan 10000 BEF.

Nu is het dak vernieuwd en gaan we degelijk isoleren en luchtdicht afwerken. De isolatie tussenin de verdiepen blijft als geluidsisolatie.

Het Ecobouwers forum is vernieuwd en verbeterd, daarom is deze discussie afgesloten. Je kunt hier niet meer reageren. 

Je kan deze vraag opnieuw stellen, of vragen aan de beheerder van Ecobouwers om deze discussie opnieuw te openen als een nieuwe vraag.