Dak opnieuw isoleren met cellulose - onderdak in menuiserite platen | Ecobouwers.be

U bent hier

Dak opnieuw isoleren met cellulose - onderdak in menuiserite platen

Het Ecobouwers forum is vernieuwd en verbeterd, daarom is deze discussie afgesloten. Je kunt hier niet meer reageren. Je kan deze vraag opnieuw stellen, of vragen aan de beheerder van Ecobouwers om deze discussie opnieuw te openen als een nieuwe vraag. 

afbeelding van GunnY_VdS
10/04/2016 - 18:12

Nu onze aanbouw dichterbij komt, was ik wat naar de toekomst aan het kijken:

Momenteel is de isolatie op onze zolder een 12cm rots of glaswol (van de vorige eigenaars.

Aangezien wij het idee hebben om na verloop van tijd onze slaapkamer naar de zolder te verhuizen, had ik graag de isolatie vervangen door cellulose, dit vanwege de warmtedoorslag-vertraging en geluidsdemping. Op hetzelfde moment gaan we natuurlijk de dikte optrekken naar een 30cm.

 

Nu heb ik de bestaande isolatie wat weggenomen en zie ik dat het onderdak uit menuiserite platen bestaat.

Bestaat er een degelijke manier om met menuiserite platen toch cellulose isolatie te plaatsen? Hoe pak ik dit het beste aan?

Ik zal dit zeker nog voorleggen aan de firma die onze houtskelet aanbouw verzorgt, maar had graag al wat mogelijkheden in mijn hoofd (kwestie dat ik kan afwegen tov de voorstellen die zij geven).

3 Reacties

Reacties

afbeelding van geert devos
11/04/2016 - 10:55

dat is geen probleem : onderdak aan de binnenzijde ontstoffen , en dan alle naden en overlappingen winddicht maken met pro-clima tape. (en neen , geen klustape van de DHZ , die is na 1 seizoen warm/koud verhard en komt los)

afbeelding van GunnY_VdS
11/04/2016 - 11:45

Thanks Geert!

Ik was idd van plan om dit met deftige tape te doen, niet met ducttape of dergelijke.

Zou het dan ook nodig zijn om de menuiserite naar spanten af te tapen? Dus in principe ieder blok rondomrond tape aanbrengen, niet enkel op de overlap tussen de verschillende menuiserite platen.

afbeelding van geert devos
12/04/2016 - 18:14

neen, dat wordt normaal niet gedaan.

Je zal altijd een luchtlek hebben, je kan op deze manier nooit 100 % winddicht  werken, maar het belangrijkste is dat je cellulose niet gaat vliegen naar buiten toe.

Soms wordt er een toefje silicone achter de spanten gespoten tv de menuiserite-naden, en daarna aftgetapet tot op het spant.

Het Ecobouwers forum is vernieuwd en verbeterd, daarom is deze discussie afgesloten. Je kunt hier niet meer reageren. 

Je kan deze vraag opnieuw stellen, of vragen aan de beheerder van Ecobouwers om deze discussie opnieuw te openen als een nieuwe vraag.