Daalderop Combifort 2° circuit | Ecobouwers.be

U bent hier

Daalderop Combifort 2° circuit

Het Ecobouwers forum is vernieuwd en verbeterd, daarom is deze discussie afgesloten. Je kunt hier niet meer reageren. Je kan deze vraag opnieuw stellen, of vragen aan de beheerder van Ecobouwers om deze discussie opnieuw te openen als een nieuwe vraag. 

afbeelding van peter-105
05/12/2006 - 15:34

Ik heb een Daalderop Combifort 32/80+ hangen waarbij het 2° circuit voor de bovenverdieping gebruikt wordt.

Daar bij het open draaien van de thermostaatkranen de pomp niet begon te draaien (enkel na het laten stromen van een aanzienlijke hoeveelheid warm water) hebben wij nu de pomp op continu laten zetten. Hiermee is het euvel verholpen en wordt onmiddelijk warm water aan de radiatoren geleverd.

Mijn vraag is echter of dit wel goed is voor de ketel en of het niet beter is een draagbare kamerthermostaat aan te sluiten om de bovenverdieping (meestal de badkamer) te sturen? Heeft iemand hier ervaring mee?

1 Reactie

Reacties

afbeelding van bernie
25/01/2007 - 09:21

Hey, Peter,

Mischien wat late reaktie. sorry daarvoor, ben geen regelmatige lezer.

Wij hebben ook de daalderop 32/80 hangen. Weliswaar is het tweede circuit (nog) niet in gebruik.

Tijdens de opbouw van ons systeem, hadden we hetzelfde probleem met ons primaire circuit, bij warmtevraag van het sanitair verwarmde de radiators pas. Kortsluiten was een optie, maar ik heb toen geopteerd voor een goedkope 2 draads kamer-thermostaatje. (15Euro), in afwachting van de WAR en de VVW.

Ik veronderstel dat een gelijkaardige setup eerder gewenst is voor het tweede circuit, daar je immers het 2e circuit afhankelijk kunt sturen.

Maar, gezien mijn late repsons, vermoed ik dat je zulks al lang hebt opgezet.

Een vraagje terug, heb jij een evenwichtsfles steken op je tweede circuit ? Heb hier wat bedenkingen/discussie rond.

Hope it helps,
Bernie

Het Ecobouwers forum is vernieuwd en verbeterd, daarom is deze discussie afgesloten. Je kunt hier niet meer reageren. 

Je kan deze vraag opnieuw stellen, of vragen aan de beheerder van Ecobouwers om deze discussie opnieuw te openen als een nieuwe vraag.