CV gecombineerd met zonneboiler | Ecobouwers.be

U bent hier

CV gecombineerd met zonneboiler

Het Ecobouwers forum is vernieuwd en verbeterd, daarom is deze discussie afgesloten. Je kunt hier niet meer reageren. Je kan deze vraag opnieuw stellen, of vragen aan de beheerder van Ecobouwers om deze discussie opnieuw te openen als een nieuwe vraag. 

afbeelding van wbroens
12/08/2014 - 15:37

Hoi,

Ik ben bezig met een zonnenboiler projectje. Omdat een jacuzzi niet echt ECO is, ben ik een CV-zonnenboiler-combinatie aan het uitwerken om de jacuzzi op temperatuur te houden.
Ik heb een gas-combi-ketel die op de eerste verdieping van mijn achterbouw staat en de zonnenboiler staat in de garage achterin dicht bij de jacuzzi. De boiler zal in de nabije toekomst met PV panelen opgewarmd worden.Om te beginnen wil ik de boiler met CV water opwarmen om het basissysteem te testen.
De leidingafstand tussen de zonnenboiler en de combiketel is echter ~20m. Het makkelijkste zou zijn dat ik het kleine vatje van de combiketel afkoppel en enkel de zonneboiler nog zou gebruiken voor warm water.
Maar omdat de afstand tussen bv de douche en boiler vrij groot is (25m) gaat het te lang duren voor dat warme water aankomt en te veel warmteverliezen.
Ik denk eraan om het vatje van mijn combi-ketel(25l) in serie te plaatsen met de zonnenboiler(400l). Het koude water komt binnen in de zonnenboiler en de uitgang zal doorverbonden worden met de tapwater ingang van de combineketel.
Zo wordt het water toch nog voorverwarmd als het van de boiler het huis binnenkomt.

Ik zit nog met volgend twijfeling
- zowel het combivatje als de zonnenboiler moeten de CV ketel triggeren bij afkoelen. Maar de CV ketel heeft maar 1 T-voeleringang natuurlijk. Zal het systeem goed lopen als ik enkel de zonneboiler temperatuur-sensor koppel aan de ketel? immers als ik tapwater van het combivatje neem zalde temperatuur van zonnenboiler ook dalen want deze zijn doorverbonden. De CV zal dan moeten bijwarmen. toch?

Als ik ergens in mijn beredenering de mist in ga, hoor ik het graag

ik heb een schetsje toegevoegd in de bijlage. geel ge-arceerde is nieuwe dat toegevoegd wordt aan bestaande CV systeem.

gr

Wim

Reacties

Er zijn nog geen reacties op deze vraag.

Het Ecobouwers forum is vernieuwd en verbeterd, daarom is deze discussie afgesloten. Je kunt hier niet meer reageren. 

Je kan deze vraag opnieuw stellen, of vragen aan de beheerder van Ecobouwers om deze discussie opnieuw te openen als een nieuwe vraag.