Convectoren ontluchten: geen water, geen lucht | Ecobouwers.be

U bent hier

Convectoren ontluchten: geen water, geen lucht

Het Ecobouwers forum is vernieuwd en verbeterd, daarom is deze discussie afgesloten. Je kunt hier niet meer reageren. Je kan deze vraag opnieuw stellen, of vragen aan de beheerder van Ecobouwers om deze discussie opnieuw te openen als een nieuwe vraag. 

afbeelding van Scuderia
16/01/2016 - 22:41

Beste forumleden,

We hebben een huis met 8 convectoren (4 op het gelijkvloers en 4 op het 1ste verdiep). Wanneer ik de convectoren wil ontluchten zijn er 2 convectoren op het gelijkvloers en 2 convectoren op het 1ste verdiep waar geen water of geen lucht uitkomt.  De buizen worden wel warm (wel niet zo warm als de andere convectoren).  

Er zijn al enkele chauffagisten over de vloer geweest, maar deze waren ook heel verbaasd, en zagen niet onmiddellijk een oplossing voor het probleem.

Aangezien er op het 1ste verdiep wel convectoren zijn die goed werken denk ik niet dat het probleem bij de waterdruk zit.  

Heeft iemand van jullie al hier al eens van gehoord?

Hopelijk weet er iemand een oplossing want ik zit echt met mijn handen in men haar.

 

Mvg Kevin

 

 

 

4 Reacties

Reacties

afbeelding van pierrechristiaens@telenet.be
17/01/2016 - 09:55

Zijn de ventielen niet verkalkt, waardoor er weinig of geen doorstroming is?

afbeelding van Scuderia
17/01/2016 - 13:28

Welke ventielen? Waar zitten deze? We hebben de ontluchten er wel al eens helemaal uitgedraaid en met een naald geprobeerd of deze verstopt zijn. Maar zonder resultaat. Kan ik eens proberen om perslucht te spuiten in de ontluchten of ga ik daardoor stukken maken?

afbeelding van pierrechristiaens@telenet.be
17/01/2016 - 14:01

 

 

Hebt ge thermostatische ventielen? Ik had er geen, maar op plaatsen waar weinig aan de ventielen gedraaid wordt raakten ze na jaren toch geblokkeerd. Voor sommigen was dat in gesloten toestand, zodat er geen water meer doorstroomde. Een installatuer moet daar wel meer over weten.

afbeelding van Ilex
17/01/2016 - 20:41

Eenvoudig te testen door het plastic deel van de kraan eraf te halen en met een tangetje voorzichtig het metalen pennetje dat op de convector verschijnt heen en weer bewegen.

Bij onze putconvector hebben wij dat ook...

Het Ecobouwers forum is vernieuwd en verbeterd, daarom is deze discussie afgesloten. Je kunt hier niet meer reageren. 

Je kan deze vraag opnieuw stellen, of vragen aan de beheerder van Ecobouwers om deze discussie opnieuw te openen als een nieuwe vraag.