controleren of cellulose goed is geplaatst | Ecobouwers.be

U bent hier

controleren of cellulose goed is geplaatst

Het Ecobouwers forum is vernieuwd en verbeterd, daarom is deze discussie afgesloten. Je kunt hier niet meer reageren. Je kan deze vraag opnieuw stellen, of vragen aan de beheerder van Ecobouwers om deze discussie opnieuw te openen als een nieuwe vraag. 

afbeelding van crazyheinz
29/11/2012 - 21:17

Vorige week is een firma cellulose komen plaatsen onder mijn dak, zo'n goeie 40cm.
Ik merkte echter dat als je tegen de folie duwde, dat ik op sommige plaatsen bijna geen weerstand had. Ik heb dan op 1 plaats de folie opengesneden en dan mijn hand erin gestoken, en niet tot mijn verassing gemerkt dat er maar 10 cm isolatie op die plaats was....
De firma komt dit weekend terug om alles te controleren en bij te vullen, maar ik zou graag nog enkele tips krijgen zodat ik zeker kan zijn dat alles deze keer goed is uitgevoerd. Ik had speciaal voor cellulose gekozen om een kierloze isolatie te krijgen, en dan merk je dat ze volledige plaatsen bijna ongevuld laten...

2 Reacties

Reacties

afbeelding van FilipS
30/11/2012 - 07:00

CrazyHeinz,

Je blazer had misschien best de densiteit gecontroleerd met een 'wortel', d.i. een buis met bepaalde diameter. Bij deze meting kan je (wel heel locaal) een densiteit meten bij een gekende isolatie-dikte, simpelweg door het gewicht van het staal te nemen.

Misschien is er gewoon een foute instelling geweest van de machine ... maar ook dat moet je toch regelmatig zelf controleren.

Makkelijkst te controleren (de 1-2-3 methode) is zoals jij doet, door overal op de damprem te drukken om de gelijkmatige vulling te controleren. Bij een HSB (met beplating ipv damprem) neem je best een I.R. camera. ('t is er het ideale weer voor!).

Er is verschil in densiteit bij het inblazen tss. onderzijde en bovenzijde van de constructie, da's perfect normaal, maar je moet wel degelijk een grote weerstand voelen (en bij 40cm is dat een groot gewicht).

Hopelijk wordt alles goed opgelost.

 

 

afbeelding van bertvdg
30/11/2012 - 20:44

Als er effectief op sommige stukken maar 10cm isolatie zit dan heeft de blazer niet goed zijn werk gedaan want normaal moet alles zich mooi opvullen.

 

Er kunnen verschillen in densiteit zitten maar normaal gezien is er altijd het minimum gegarandeerd. Dwz dat je min. bv. 50Kg/m³ moet hebben maar er kunnen soms wel uitschieters inzitten van boven de 70 Kg/m³. Meer is beter maar de min. moet worden gehaald.

 

De blazer moet zijn instellingen goed controleren zodanig dat er voldoende densiteit kan worden gegeven. Dit kan je controleren door als (het folie is uiteraard) te voelen, door zoals beschreven een proefboring te doen en te wegen/vergelijken i.f.v. tabel.

 

De blazer kan tijdens het inblazen zijn verwerkte zakken tellen. Als je dan systematisch eens een meting doet door de m³ die je moet inblazen in bepaald compartiment te vergelijken met de hoeveelheid Isofloc er verwerkt is dan heb je al een redelijk beeld van de densiteit.

Het Ecobouwers forum is vernieuwd en verbeterd, daarom is deze discussie afgesloten. Je kunt hier niet meer reageren. 

Je kan deze vraag opnieuw stellen, of vragen aan de beheerder van Ecobouwers om deze discussie opnieuw te openen als een nieuwe vraag.