condeserende gaswandketel tov HR+ ketel | Ecobouwers.be

U bent hier

condeserende gaswandketel tov HR+ ketel

Het Ecobouwers forum is vernieuwd en verbeterd, daarom is deze discussie afgesloten. Je kunt hier niet meer reageren. Je kan deze vraag opnieuw stellen, of vragen aan de beheerder van Ecobouwers om deze discussie opnieuw te openen als een nieuwe vraag. 

afbeelding van william-3
19/02/2006 - 20:57

Hoi,

Wat is de beste keuze in mijn woning?

Bestaande installatie is een buderus mazoutketel van 30 jaar oud.
Aangezien er een schouw is lijkt mij een gesloten condenserende gaswandketel niet de beste keuze.
Aangezien het sanitaire waterverbruik beperkt is (één badkamer met douche en lavabo) denk ik dat een doorstromer de beste keus is. Nu lees ik overal dat een condenserende altijd zuiniger is dan al de rest, maar ook als de temperatuur 60 graden is (lager is voor het sanitair niet echt wenselijk). Heb hele grote radiatoren in huis.

Wat is de zuinigste keuze? Conderseren of een gewone HR+ nemen (omdat 55 a 60 graden het minimum is bij dit systeem en niet volledig kan gecondenseerd worden.

Een buitenvoeler is dit zijn geld waard? Deze regelt dan de temperatuur van het water als het kouder wordt met een minimum van 55 a 60 graden. Ik zie ni direct een winst enkel dat je woning vlugger opwarmd!

Is een HR+ doorstromer of een condenserende doorstromer de beste keuze in dit geval?

Wat met de ingebouwde boilers van sommige ketels, deze zijn zelden goed geisoleerd en slaat de ketel vaak aan. Waar zit dan de winst? Als de afstand ni groot is, dan best zonder ingebouwde boiler, of is dit een detail.

Hoe zit het met minimum en maximum vermogen van deze ketels,
wanneer haalt ie zijn beste rendement?

Stel dat de gewenste temperatuur 21 graden constant gehouden moet worden, is het dan zo dat ie op een lager vermogen gaat werken?

Groeten.

Graag tips en praktijkervaringen?

Reacties

Er zijn nog geen reacties op deze vraag.

Het Ecobouwers forum is vernieuwd en verbeterd, daarom is deze discussie afgesloten. Je kunt hier niet meer reageren. 

Je kan deze vraag opnieuw stellen, of vragen aan de beheerder van Ecobouwers om deze discussie opnieuw te openen als een nieuwe vraag.