condensvorming met ramen K-waarde < 1,3 | Ecobouwers.be

U bent hier

condensvorming met ramen K-waarde &lt; 1,3

Het Ecobouwers forum is vernieuwd en verbeterd, daarom is deze discussie afgesloten. Je kunt hier niet meer reageren. Je kan deze vraag opnieuw stellen, of vragen aan de beheerder van Ecobouwers om deze discussie opnieuw te openen als een nieuwe vraag. 

afbeelding van kris i.
12/09/2002 - 13:24

Beste forumlezers,

Veel architecten raden af om ramen te plaatsen met een k-waarde kleiner dan 1,3. Een kleinere k-waarde zou voor condens (buitenkant) zorgen.

Is dit een argument ?

Kris Igodt

2 Reacties

Reacties

afbeelding van tom kuipers
18/10/2006 - 16:45

Ff reagerend op de 5 cm isolatie van de architecten.........ik BEN architect en wij isoleren alles met een Rc van minimaal 3 m2K/W. Dus varieren tussen 120 en 200mm isolatie. Is gewoon een kwestie van kunnen ontwerpen. (ja ik ben arrogant)
Overigens is 5 cm een prima dikte, als je resolschuim o.i.d. gebruikt. (niet zo milieuvriendelijk maar gaat wel eeuwig mee)

suc6
tom

afbeelding van Geert Bellens
18/10/2006 - 16:56

Tom, resol niet milieuvriendelijk? Resol scoort net zeer goed in milieuvergelijkingen. Het staat op hetzelfde niveau als kurk. Geert

Het Ecobouwers forum is vernieuwd en verbeterd, daarom is deze discussie afgesloten. Je kunt hier niet meer reageren. 

Je kan deze vraag opnieuw stellen, of vragen aan de beheerder van Ecobouwers om deze discussie opnieuw te openen als een nieuwe vraag.