condenserende gaswandketel... welke is de beste? | Ecobouwers.be

U bent hier

condenserende gaswandketel... welke is de beste?

Het Ecobouwers forum is vernieuwd en verbeterd, daarom is deze discussie afgesloten. Je kunt hier niet meer reageren. Je kan deze vraag opnieuw stellen, of vragen aan de beheerder van Ecobouwers om deze discussie opnieuw te openen als een nieuwe vraag. 

afbeelding van stef-12
07/02/2006 - 20:34

welke is de beste condenserende gaswandketel voor een tamelijk goed geisoleerde woning?dat is zo een beetje mijn vraag ik ga radiatoren plaatsen dit nog ter info!
bedankt voor jullie reactie

10 Reacties

Reacties

afbeelding van david-1
07/02/2006 - 22:33

Daalderop!!!!!!!!! Het topmerk in Nederland, en dat is het gasland bij uitstek!!!

afbeelding van stef-12
07/02/2006 - 22:57

en mag ik vragen om welke reden dan om niet te curieus te zijn,en is deze ketel ook in de limburg verkrijgbaar? (belgisch limburg wel te verstaan)
fielen dank!!
:-)

afbeelding van jos-9
08/02/2006 - 13:24
Jos

Stefaan,
zoek eens naar het bestaande bericht 'nieuwe gasketel': meteen goed voor uren leesplezier!
De 'beste ketel' is natuurlijk een onmogelijke vraag, zoals iemand anders al ergens schreef: wat is de beste auto...? Van reacties zoals hierboven ("Daalderop is de beste") zullen de diehards van het energieforum dan ook behoorlijk de siskes krijgen...

Er staat natuurlijk gigantisch veel in de thread waar ik hierboven naar verwijs, maar tussenin staat wel zinvolle info die je het verschil leert tussen een goede en minder goede ketel.
Ik ken de technische details niet van buiten, één ding wordt wel duidelijk in de thread:de duurdere merken zijn ook echt beter wegens andere materiaalkeuze, maar of die betere kwaliteit de soms zéér grote prijsverschillen rechtvaardigt is een kwestie waar mensen het duidelijk niet over eens zijn; de ene vindt dat er brol en goede ketels zijn, de andere is van mening dat er tegenwoordig alleen goede en zeer goede ketels bestaan
succes ermee
Jos

afbeelding van sabbe-1
08/02/2006 - 17:39
me

Inderdaa Jos, ik vraag het me ook af of die hogere aanschafwaarde te rechtvaardigen is.
Als je weet dat men de levensduur van een gaswandketel schat op 15 jaar, dan vraag ik me af of het wel zinvol is om de betere materialen te voorzien. Want of er nu na 15 jaar een 'blinkende' ketel hangt die niet meer werkt, of eentje die minder blinkt en evenzeer niet meer werkt, maakt toch niet zoveel uit denk ik, beide zullen vervangen moeten worden.
Maar toch zoals bij de aankoop van onze wagen hebben wij toch ook voor een 'beter' merk gekozen omdat we bij het 'mindere' merk aanhoudend in de garage stonden.

afbeelding van david-1
08/02/2006 - 17:52

Tuurlijk zijn de daalderop ketels te krijgen in Belgie!!!
Ze zijn ook beter dan ATAG, Buderus en al de rest. MetATAG niets dan problemen. En de Nederlanders staan jaren aan ervaring voor, op op de rest van al de andere landen. Het is een echt gasland.

afbeelding van david-1
08/02/2006 - 17:56

Ze kwamen als beste uit de test in Nederland:

De Combifort®: ‘Best getest’ door Consumentengids.
De Combifort® is door de Consumentengids verkozen tot ‘Best getest’. In de test werden van negen combiketels (zowel doorstroom- als voorraadtoestellen) de rendementen voor warm water en centrale verwarming vastgesteld, de constructie werd getoetst, er werd gekeken naar de veiligheid van de ketel, naar de handleiding en naar andere gebruiksaspecten.

De Combifort® kwam daarbij als beste uit de bus met het oordeel ‘goed tot zeer goed’. Op de onderdelen ‘Prestatie warm water’, ‘warm water’, ‘opwarmsnelheid’, ‘temperatuurstabiliteit’, ‘tapdrempel’, ‘grootte van warmwaterstroom’ en ‘prestatie warm water’ scoorde de Combifort® ‘zeer goed’; de onderdelen ‘cv-regeling’, ‘cv’, ‘constructie’, ‘gebruikshandleiding’, ‘gebruik en onderhoud’ en ‘veiligheid’, ‘vervuiling verbrandingsgassen’ werden alle met goed beoordeeld. Geen enkel onderdeel scoorde lager dan goed. Ook het feit dat de Combifort® als enige combiketel in CW-klasse 6 valt, de hoogste comfortklasse, werd meegenomen in de test.

afbeelding van die
02/05/2007 - 14:17
die

Heeft er iemand vorig jaar deze ketel geïnstalleerd?
Wat was de aanschafprijs en ben je nu, een jaar later tevreden van je keuze?

afbeelding van rene-11
02/05/2007 - 14:35

Beste Stefaan,

De beste ketel is welke binnen uw verwarmingssysteem en sww systeem het hoogste rendement heeft.

Uiteraard kan u niet eerst alle ketels binnen uw systeem testen want daarvoor ontbreekt het ons aan de apparatuur.

Een goede insteek is deze: bepaal eerst de warmteverliezen van uw woning en neem een ketel welke past binnen deze verliezen.

Dus geen ketel welke begint te moduleren met 8 Kw vermogen als je maar 9 kw warmteverliezen heeft.

De hierboven genoemde Daalderop is volgens mij niet zo sterk in Modulatie en mist dan ook deze belangrijke eigenschap welke een lager gebruiksrendement zal kennen.

OOk zijn deze ketels alleen maar met hoge vermogens te leveren(24 en 32Kw) Als je zoveel warmteverlies hebt en zo'n ketel nodig hebt is het misschien beter uw energieverliezen te bestuderen en hier verbeteringen in aan te brengen.

Dus advies: bereken eerst uw warmteverliezen en bekijk daarna diverse fabrikanten met hun modulatiebereik in vermogen.

Consumententesten van ketels zijn eigenlijk heel erg beperkt.

Gebruiksrendementen worden niet vergeleken in een dezelfde opstelling en het wordt al helemaal onmogelijk om warmteverliezen hierbij te betrekken.

afbeelding van Krispys
28/10/2010 - 09:08

@ David 1

 

Kan jij eens het artikel van de consumentenbond doorsturen op deze site?

 

 

Mvg

 

Het Ecobouwers forum is vernieuwd en verbeterd, daarom is deze discussie afgesloten. Je kunt hier niet meer reageren. 

Je kan deze vraag opnieuw stellen, of vragen aan de beheerder van Ecobouwers om deze discussie opnieuw te openen als een nieuwe vraag.