condensatiewandketels | Ecobouwers.be

U bent hier

condensatiewandketels

Het Ecobouwers forum is vernieuwd en verbeterd, daarom is deze discussie afgesloten. Je kunt hier niet meer reageren. Je kan deze vraag opnieuw stellen, of vragen aan de beheerder van Ecobouwers om deze discussie opnieuw te openen als een nieuwe vraag. 

afbeelding van kevin-4
12/09/2006 - 15:25

we zijn op dit moment aan het overwegen om een gascondesatie ketel te laten plaatsen op dit moment zijn er 2installateurs hier geweest en 1 zegt dat de uitlaat van de ketel op een halve meter boven de grond mag uitkomen omdat de ketel in de kelder wordt geplaatst is dit de gemakkelijkste oplossing maar nu zegt een andre installateur dat dit niet mag en de uitlaat op minsten 2,25m boven de grond moet uitkomen dat dit een reglementering is en dus de uitlaat via de bestaande schouw zal moeten gaan kan me iemand meer raad geven?

ook nog kan het condensatie water van de ketel kwaad voor een gewone pomp omdat dit heel veel zuur bevat
alvast bedankt

2 Reacties

Reacties

Kevin,

Ik denk ze beiden gelijk kunnen hebben.
Het is afhankelijk waar de uitlaat uitmond.
Kijk eens op http://www.gasinfo.be/Media/FAQ-NL-8_6-2004.pdf .

Groeten,

Lucien

afbeelding van lennie-4
18/09/2006 - 08:21

Kevin,

Over de uitlaat kan ik je niets vertellen... dat weet ik niet.

Maar betreffende de pomp om het condensaat op te pompen: inderdaad, dat condensaat is aan de zure kant en een gewone pomp kan daar niet goed tegen. Daarom bestaan er speciale kleine condenspompjes. Die kleine condenspompjes hebben overigens een veel lager verbruik dan een gewone pomp, want dat is pure overkill.

Het Ecobouwers forum is vernieuwd en verbeterd, daarom is deze discussie afgesloten. Je kunt hier niet meer reageren. 

Je kan deze vraag opnieuw stellen, of vragen aan de beheerder van Ecobouwers om deze discussie opnieuw te openen als een nieuwe vraag.