condensatieketel kopen | Ecobouwers.be

U bent hier

condensatieketel kopen

Het Ecobouwers forum is vernieuwd en verbeterd, daarom is deze discussie afgesloten. Je kunt hier niet meer reageren. Je kan deze vraag opnieuw stellen, of vragen aan de beheerder van Ecobouwers om deze discussie opnieuw te openen als een nieuwe vraag. 

afbeelding van Rob Janssens
29/08/2006 - 20:34

Het topic rond het test-aankoop artikel maakt mij niet veel wijzer. Een standaardeberekening geeft aan dat we zo'n 26 kW nodig hebben [bouwjaar'57, 150m², nieuw geïsoleerd dak, dubbel beglazing (geen k-waarde gekend) steense muur met halfe steen voor en 4 cm luchtspouw (zonder isolatie), radiatoren en 2 kleine rainshowerdouches]

32 kW wordt mij aangeraden: doorstroomketel met boiler
- immergas victrix zeus 27 met 54 L ingebouwde boiler
- daalderop combifort 32/80

Prijsverschil zo'n 250 euro.

Persoonlijk hoor ik veel goeds over Buderus.
1. Klopt dat vermogen zo ongeveer of ben ik zwaar aan het overdimensioneren (en kan dat uberhaupt kwaad)?
2. Moet er steeds een specialist aan te pas komen om de ketel af te stellen of zijn er leveranciers en zo een duidelijke handleiding dat je het zelf kan?
3. Alle ketels zijn schijnbaar goed, de klassering wordt enkel bepaald door de gebruikte standaarden (duits artikel en testaankoop conclusie). Maar nergens iets gezien over Immergas: aanrader of afblijven?

Voor de snelle beslissers: vanaf september stijgt de daalderop met 8% in prijs...

1 Reactie

Reacties

afbeelding van Rob Janssens
29/08/2006 - 21:30
Rob

Heb net het onzettend lange topic trachten door te lezen. Ik trachtte zeer concrete vragen te formuleren hierboven maar schijnbaar laten ze nog te veel ruimte voor discussie.
Ik kan concluderen: ketel niet overdimdensioneren, moet goed modeuleren (laag vermogen hebben zodat hij continu kan branden bij lage energievraag cfr. de Belgische weersituatie meestal het geval), beter een iets grotere boiler dan voor het comfort.
Offerteprijs zonder installatie (we hebben via via fikse korting kunnen krijgen)
Immergas Victrix Zeus 27 : 2172 euro incl BTW
Daalderop combifort 32/80: 2456 euro inc btw.

Los van de aankoopprijs is het toekomstig verbruik en comfort het belangrijkste: beter voor 24 kW gaan met aparte boiler van 80L of 105L?

Het Ecobouwers forum is vernieuwd en verbeterd, daarom is deze discussie afgesloten. Je kunt hier niet meer reageren. 

Je kan deze vraag opnieuw stellen, of vragen aan de beheerder van Ecobouwers om deze discussie opnieuw te openen als een nieuwe vraag.