condensatie in isolatie stookruimte | Ecobouwers.be

U bent hier

condensatie in isolatie stookruimte

Het Ecobouwers forum is vernieuwd en verbeterd, daarom is deze discussie afgesloten. Je kunt hier niet meer reageren. Je kan deze vraag opnieuw stellen, of vragen aan de beheerder van Ecobouwers om deze discussie opnieuw te openen als een nieuwe vraag. 

afbeelding van Anoniem1
07/02/2008 - 09:38

Beste forumleden,

Eerst en vooral al dank alle leden die op mijn verschillende vragen al zeer nuttige antwoorden hebben geformuleerd. Dit forum is bij het aanvangen van mijn zolderrenovatie een ware goudmijn gebleken !

Mijn probleem is het volgende. De zolder wordt gerenoveerd, en 85 % van het dakoppervlak wordt met 25 cm isofloc geisoleerd, dat zou dus meer dan ok moeten zijn. Mijn probleem is dat een stuk van het dak boven de stookruimte zit, met een hele hoop hoeken en kanten, aansluiting op de vloer van de scheerzolder met een luchtspouw ertussen, kortom totaal onmogelijk om dit deftig met isofloc te isoleren. Mijn idee is nu om dit deel dan met 6 of 12 cm rotswol te isoleren. Ik weet dat het niet optimaal is, maar aangezien het enkel om de stookruimte en slechts een klein deel van het dakoppervlak gaat denk ik dat het geen ramp hoeft te zijn (op het ogenblik is dit deel zelfs totaal niet geisoleerd). Mijn voornaamste zorg is echter dat ik ook geen deftig dampscherm zal kunnen aanbrengen. Op de rechte stukken zou dit nog gaan, maar de aansluiting naar de vloer van de zolder erboven is totaal onmogelijk om deftig af te werken met een dampscherm. Nu is mijn vraag of ik veel schrik moet hebben van condensatie. Het gaat per slot van rekening over een niet bewoonde ruimte, dus de vochtbelasting zal eerder laag liggen. Is een niet al te goed aansluitend dampscherm acceptabel, of laat ik het dan maar beter volledig achterwege ? Of misschien zo goed en zo kwaad als het kan met Intello, om te zorgen dat het in de zomer kan uitdrogen ? Of andere isolatiematerialen ? Alle tips zijn meer dan welkom.

Alvast bedankt

Reacties

Er zijn nog geen reacties op deze vraag.

Het Ecobouwers forum is vernieuwd en verbeterd, daarom is deze discussie afgesloten. Je kunt hier niet meer reageren. 

Je kan deze vraag opnieuw stellen, of vragen aan de beheerder van Ecobouwers om deze discussie opnieuw te openen als een nieuwe vraag.