Concrete ervaringen met LED's | Ecobouwers.be

U bent hier

Concrete ervaringen met LED's

Het Ecobouwers forum is vernieuwd en verbeterd, daarom is deze discussie afgesloten. Je kunt hier niet meer reageren. Je kan deze vraag opnieuw stellen, of vragen aan de beheerder van Ecobouwers om deze discussie opnieuw te openen als een nieuwe vraag. 

afbeelding van fvo
27/07/2007 - 21:03
fvo

Als verse "thuisverlater" vond ik het maar normaal dat ik mijn ouders het goede voorbeeld zou geven en momenteel is dus (bijna) mijn volledige huis voorzien van spaarlampen.

Alleen in mijn bureau, daar heb ik 5x 35W halogeenspotjes hangen. Deze hebben een lampvoet GU5.3, nu heb ik bij conrad.be wel enkele led's gezien die in aanmerking komen om de halogeenlampen te vervangen maar ik wou eens de ervaringen horen van collega-energie-bespaarders.

Zijn er dus mensen die al led's hebben hangen en deze echt als kamerverlichting gebruiken? (geen gekleurde sfeerlichtjes he)

4 Reacties

Reacties

afbeelding van koen-1
28/07/2007 - 17:36

ik heb zelf led's in gebruik op mijn badkamer en keuken.Het zijn ledspots met 38 en 60 ledjes in.Pak zeker geen daylicht kleur want dat is meer groen dan daglicht.Hou het bij warm wit.De ledlampjes met 38 led's komen overeen met een halogeenlamp van ongeveer 20 watt.Ik heb er zo 2 in de badkamer langs elkaar en heb ter vergelijking 1 van de 2 vervangen,het kleurverschil is minimaal want mijn vrouw heeft het verschil nog steeds niet door.Wel een transformator voorzien voor leds, een halogeen transfo werkt niet met leds.Ik heb ze besteld bij lumia.be ofwel op ebay duitsland.

afbeelding van fvo
30/07/2007 - 11:09

Mijn vraag nog eens bovenaan zetten...

afbeelding van Anonieme gebruiker
30/07/2007 - 12:14
Anonieme gebruiker (niet gecontroleerd)

Hallo Fre,

ik heb een tijdje terug 1 van de 4 230V halospotjes in mijn badkamer vervangen door een (goedkoop) LED exemplaar dat ik in de Makro kocht (+/-7euro). Het licht ervan is blauwachtig en ook de hoeveelheid licht (lichtsterkte) is beduidend minder dan de 50W spot die het verving (uiteraard). Enkele weken terug heb ik een 2de spotje vervangen door een OSRAM LEDspot die WEL wit licht geeft (maar ook dubbel zo duur is). De lichtsterkte ervan is nog steeds beduidend minder dan het corresponderende halolampje en ook de lichtkleur(intens wit en dus niet geel-wit zoals bij een halolamp of gloeilamp) valt wat tegen. Ik ga in elk geval de 2 andere halolampjes (aan de spiegel) niet vervangen!

groeten

Eric

afbeelding van jan-13
31/07/2007 - 14:23
Jan

iemand de Osram hydrostar al uitgeprobeerd ?

Het Ecobouwers forum is vernieuwd en verbeterd, daarom is deze discussie afgesloten. Je kunt hier niet meer reageren. 

Je kan deze vraag opnieuw stellen, of vragen aan de beheerder van Ecobouwers om deze discussie opnieuw te openen als een nieuwe vraag.