Cohousingproject vierkantshoeve Zingem - info 11 januari | Ecobouwers.be

U bent hier

Cohousingproject vierkantshoeve Zingem - info 11 januari

Het Ecobouwers forum is vernieuwd en verbeterd, daarom is deze discussie afgesloten. Je kunt hier niet meer reageren. Je kan deze vraag opnieuw stellen, of vragen aan de beheerder van Ecobouwers om deze discussie opnieuw te openen als een nieuwe vraag. 

afbeelding van Cohousingproject Vierkantshoeve te Zingem
09/12/2013 - 15:10

Wij hebben ons oog laten vallen op de charmante vierkantshoeve ' Ter Beemt ' in Zingem op zo’n 20km van Gent. Dit beschermd monument, aan de poort van de Vlaamse Ardennen, leent zich ideaal voor een cohousingproject van zo’n 6 à 7 units. Zowel kleinere als grotere units zijn mogelijk.

Qua type cohousing opteren wij voor centraal wonen. Hieronder verstaan we dat elk gezin zijn eigen ruime woning heeft met alle eigen voorzieningen en desgewenst eigen stuk private tuin. Hier bovenop zijn er een aantal gemeenschappelijke extra's waarvan iedereen gebruik kan maken: de binnenkoer, (fietsen)berging, gezamenlijke parking aan de zijkant, een speelruimte voor de kinderen, open tuin en moestuin. Waar we erg veel belang aan hechten is dat de privacy en de vrijheid van elk gezin gegarandeerd is. Geen enkele druk om dingen samen te doen, enkel de mogelijkheid om ze te doen.

Onze bedoeling is om van dit charmante gebouw uit de 18 de eeuw woningen te maken die op alle vlak aangepast zijn aan de noden van deze tijd, zeker ook op vlak van energie. Mét behoud van karakter en authenticiteit én op ecologische en duurzame wijze (houtskelet, kalkhennep, leempleister, pelletketel,...). Wij zijn op zoek naar geëngageerde gezinnen met een zwak voor oude, karaktervolle gebouwen om samen dit project aan te vatten en deze historische hoeve na een ingrijpende renovatie op ecologische en duurzame wijze nieuw leven in te blazen.

Op zaterdagvoormiddag 11 januari houden we ons volgend infomoment voor alle geïnteresseerden. Hierbij stellen we het centraal-wonen-project in geuren en kleuren voor en geven we toelichting bij het traject met de architect en erfgoed. Het infomoment start om 9:30 in een plaatselijk cafétje te Zingem, gevolgd door een rondleiding in en rond de vierkantshoeve. Interesse? contacteer ons via samenhuizenvierkantshoeve [at] gmail [dot] com of neem een kijkje op onze blog terbeemt.blogspot.be/

1 Reactie

Reacties

afbeelding van benn
10/12/2013 - 22:39

Veel succes.

Wat verwarming betreft lijkt een gezamenlijke biomassaketel me een mooie oplossing.

Het Ecobouwers forum is vernieuwd en verbeterd, daarom is deze discussie afgesloten. Je kunt hier niet meer reageren. 

Je kan deze vraag opnieuw stellen, of vragen aan de beheerder van Ecobouwers om deze discussie opnieuw te openen als een nieuwe vraag.