Cohousingproject in authentieke vierkantshoeve te Zingem - infoavond donderdag 3/10 | Ecobouwers.be

U bent hier

Cohousingproject in authentieke vierkantshoeve te Zingem - infoavond donderdag 3/10

Het Ecobouwers forum is vernieuwd en verbeterd, daarom is deze discussie afgesloten. Je kunt hier niet meer reageren. Je kan deze vraag opnieuw stellen, of vragen aan de beheerder van Ecobouwers om deze discussie opnieuw te openen als een nieuwe vraag. 

afbeelding van Cohousingproject Vierkantshoeve te Zingem
03/09/2013 - 10:34

Wij hebben ons oog laten vallen op een grote charmante vierkantshoeve ' Ter Beemt ' te Zingem op zo’n 20km van Gent (richting Vlaamse Ardennen). Dit beschermd monument leent zich ideaal voor een co-housing project van zo’n 6 units. We zijn momenteel een groep van 4 enthousiaste gezinnen en zijn dus nog op zoek naar enkele geïnteresseerde kandidaten (als eigenaar), zowel kleinere als grotere units zijn mogelijk.
Zie ook http://immo.vlan.be/nl/Detail/Boerderij---Hoeve/te-koop/9750/Zingem/(RAC09381)

De vierkantshoeve met heel grote tuin is gelegen in een rustig straatje vlakbij het centrum van het levendige Zingem (met o.a. winkels, scholen, station) met achteraan een schitterend uitzicht op de open velden.
Deze zomer onderzochten we de mogelijkheden meer in detail (o.a. overleg met architect en monumentenzorg werd opgestart) en bouwden we aan een prille visie voor het project. Onder de vorm ‘Centraal wonen’ mikken we op enkele gemeenschappelijke zaken zoals o.a. de binnenkoer, (fietsen)berging, gezamenlijke parking aan de zijkant, open tuin en moestuin. Elke woonunit heeft dus alle eigen voorzieningen en ook een eigen stukje private tuin.

Wij zijn dus op zoek naar geëngageerde mensen met een zwak voor oude, karaktervolle gebouwen om samen dit project aan te vatten en deze historische hoeve na een ingrijpende renovatie op ecologische en duurzame wijze nieuw leven in te blazen. Na een eerste succesvol infomoment begin september kijken we al vooruit naar een tweede infoavond op donderdagavond 3 Oktober. Hierbij zullen we enerzijds onszelf en het project uitgebreid voorstellen en anderzijds kennis maken met alle geïnteresseerden om zo ook eens te luisteren naar jullie ideeën en woondromen.
 
Wil je hierbij zijn of op de hoogte gehouden worden?
Geïnteresseerden kunnen ons contacteren via samenhuizenvierkantshoeve [at] gmail [dot] com .
Het infomoment zal doorgaan in een klein zaaltje te Zingem. Meer info krijgen jullie dan via e-mail.

1 Reactie

Reacties

afbeelding van robin demey
04/09/2013 - 00:15

Als er nog wat grond bij is, misschien wat permacultuur toepassen om nog meer zelfvoorzienend te zijn ;-).

Het Ecobouwers forum is vernieuwd en verbeterd, daarom is deze discussie afgesloten. Je kunt hier niet meer reageren. 

Je kan deze vraag opnieuw stellen, of vragen aan de beheerder van Ecobouwers om deze discussie opnieuw te openen als een nieuwe vraag.