Cohousing Waasland zoekt buren en architect die mee vorm willen geven aan duurzaam wonen ! | Ecobouwers.be

U bent hier

Cohousing Waasland zoekt buren en architect die mee vorm willen geven aan duurzaam wonen !

Het Ecobouwers forum is vernieuwd en verbeterd, daarom is deze discussie afgesloten. Je kunt hier niet meer reageren. Je kan deze vraag opnieuw stellen, of vragen aan de beheerder van Ecobouwers om deze discussie opnieuw te openen als een nieuwe vraag. 

Cohousing Waasland (www.cohousingwaasland.be) is een groep enthousiaste mensen die van plan is om een cohousingproject in de groene rand rond Sint-Niklaas uit de grond te stampen. Naast de bouw van een 20-tal volledig uitgeruste woningen (met eigen keuken, sanitair,…), zullen een aantal faciliteiten (polyvalente zaal, speelkamer, wasruimte, tuinberging,…) worden gecentraliseerd in een gemeenschappelijk paviljoen. Sociale interactie en privacy staan centraal bij de uitwerking van een ruime groene omgeving voor de laagenergie- of passiefwoningen. Cohousing is een woonvorm die het buurtgevoel probeert terug te brengen en voor ons ook een stap is in de richting van meer duurzaamheid.

Om onze cohousingplannen verder vorm te geven, zijn we op zoek naar een architect om ze in een ontwerp te gieten. Met een open architectuurwedstrijd - waarbij elk ontwerpbureau vrij zijn kans mag gaan – willen we de geknipte partner vinden die onze ideeën uitdaagt, onze dromen vorm geeft en ons enthousiasme voor het project deelt. Centraal staan evenwicht tussen privacy en buurtgevoel, duurzaamheid (passief- of lage-energiebouw), budgetbewaking en architecturale kwaliteit. Het bestek van de wedstrijd bundelt alle richtlijnen en informatie, die momenteel beschikbaar zijn.
Architecten die de uitdaging willen aangaan, kunnen het bestek opvragen via architectuurwedstrijdcohousingwaasland [at] telenet [dot] be.

Omdat uiteindelijk de groep de laureaat zal kiezen, is het voor kandidaat-leden uiteraard nu het moment om aan te sluiten bij de enthousiaste groep en mee te beslissen over het project. Een oproep dus om naar onze infoavond te komen en je buren te ontmoeten!

Reacties

Er zijn nog geen reacties op deze vraag.

Het Ecobouwers forum is vernieuwd en verbeterd, daarom is deze discussie afgesloten. Je kunt hier niet meer reageren. 

Je kan deze vraag opnieuw stellen, of vragen aan de beheerder van Ecobouwers om deze discussie opnieuw te openen als een nieuwe vraag.