Cohousing project in Sint-Niklaas zoekt nog buren | Ecobouwers.be

U bent hier

Cohousing project in Sint-Niklaas zoekt nog buren

Het Ecobouwers forum is vernieuwd en verbeterd, daarom is deze discussie afgesloten. Je kunt hier niet meer reageren. Je kan deze vraag opnieuw stellen, of vragen aan de beheerder van Ecobouwers om deze discussie opnieuw te openen als een nieuwe vraag. 

Cohousing Waasland is een groep particulieren die nog mensen zoekt om samen een grond te kopen en bebouwen in de Clementwijk² in Sint-Niklaas.

Cohousing is een woonvorm die een combinatie vormt tussen leven in gemeenschap en individuele woningen. Er wordt een mooi evenwicht gecreëerd tussen het delen van ruimte en goederen en het respecteren van ieders privacy. Naast de eigen volledig uitgeruste woning met privé-tuintje of -terras zijn er ook uitgebreide gemeenschappelijke voorzieningen.

De Clementwijk² is een groene autoluwe woonwijk met leef- en speelstraten en een groot natuurrijk park, in de noordelijke stadsrand van Sint-Niklaas, op fietsafstand van het centrum en het station.

We kiezen voor moderne budgetvriendelijke passiefhuizen en -appartementen. We doen hiervoor beroep op 2 architectenbureaus met ruime ervaring en een mooi portfolio: BLAF & denc!-studio.

Een groot deel van de tuin blijft gemeenschappelijk en wordt aangenaam ingericht voor jong & oud. Hier bouwen we ook een gemeenschappelijk paviljoen met een goed uitgeruste keuken, polyvalente zaal, wasplaats, gastenkamers … Ook fietsenberging & parkeerplaatsen worden gezamenlijk georganiseerd.

Alles gebeurt in eigen beheer. De grond kopen we samen en we bouwen in groep. In de maandelijkse algemene vergadering is ruimte voor gezamenlijk overleg en worden beslissingen in consensus genomen.

MEER INFO: www.cohousingwaasland.be, immoweb zoekertje 4616712.
INFOSESSIE: maandelijks, zie agenda op de website www.cohousingwaasland.be
CONTACT: zoekertje [at] cohousingwaasland [dot] be.

Reacties

Er zijn nog geen reacties op deze vraag.

Het Ecobouwers forum is vernieuwd en verbeterd, daarom is deze discussie afgesloten. Je kunt hier niet meer reageren. 

Je kan deze vraag opnieuw stellen, of vragen aan de beheerder van Ecobouwers om deze discussie opnieuw te openen als een nieuwe vraag.