CO2-neutraliteit | Ecobouwers.be

U bent hier

CO2-neutraliteit

Het Ecobouwers forum is vernieuwd en verbeterd, daarom is deze discussie afgesloten. Je kunt hier niet meer reageren. Je kan deze vraag opnieuw stellen, of vragen aan de beheerder van Ecobouwers om deze discussie opnieuw te openen als een nieuwe vraag. 

afbeelding van wim-31
26/11/2007 - 11:17

Er is sedert kort een nieuwe subsidieregeling mbt de CO2-neutraliteit van bedrijven en bedrijvenparken. Weet iemand waar wij hierover meer informatie kunnen vinden ?
Hoe moet men deze gaan begroten om in aanmerking te komen voor deze subsidie, en aan welke voorwaarden moet men voldoen ?
mvg,
Wim Schuerman

1 Reactie

Reacties

afbeelding van hendrik de corte
26/11/2007 - 12:39

Wim

Ministerieel besluit van 1 oktober 2007 houdende de uitwerking van de CO²-neutraliteit op de bedrijventerreinen.
Gepubliceerd in Staatsblad van 15 oktober.

Het gaat erover dat de Vlaamse regering alleen nog subsidies geven voor de aanleg van bedrijventerreinen CO³ neutraal moeten zijn.
Elke onderneming die een nieuwe kavel op zo'n terrein in gebruik neemt, moet voldoen aan de verplichting tot CO³-neutraliteit door middel van:
- afname groene stroom;
- productie groene stroom;
- compensatie van de CO²-emissies tengevolge van het elektriciteitsverbruik door de aankoop van emissiekredieten.

De neutraliteit heeft m.a.w. alleen betrekking op het elektriciteitsverbruik en zal alleen gelden voor bedrijven die in de toekomst een activiteit beginnen op een terrein dat ze aankopen in een gesubsidieerd bedrijventerrein.
Het betreft dus geen subsidie aan bedrijven maar een verplichting die opgenomen wordt in de aankoopakte van het terrein.
De subsidie is voor de ontwikkelaar van het bedrijventerrein.

groeten
rik

Het Ecobouwers forum is vernieuwd en verbeterd, daarom is deze discussie afgesloten. Je kunt hier niet meer reageren. 

Je kan deze vraag opnieuw stellen, of vragen aan de beheerder van Ecobouwers om deze discussie opnieuw te openen als een nieuwe vraag.