Climaplus glas | Ecobouwers.be

U bent hier

Climaplus glas

Het Ecobouwers forum is vernieuwd en verbeterd, daarom is deze discussie afgesloten. Je kunt hier niet meer reageren. Je kan deze vraag opnieuw stellen, of vragen aan de beheerder van Ecobouwers om deze discussie opnieuw te openen als een nieuwe vraag. 

afbeelding van loopkever
17/09/2013 - 22:24

Hallo, Voor het vervangen van enkel glas door dubbel werd ons bij een prijsofferte de keuze gelaten tussen Climaplus Ultra N-gas (U = 1,3) of Climaplus ONE (U = 1,2). Climaplus ONE zou het zonlicht wat tegenhouden wat nodig is omdat de ramen naar het zuiden en westen gericht zijn. Voor de zomer is dit interessant maar niet voor het koude seizoen. Rolluiken zijn niet mogelijk (appartementsgebouw). Hoeveel zonlicht wordt er tegen gehouden? Wat zou de beste keuze zijn? Er is maar een kleine meerprijs voor Climaplus ONE. Mijn beste dank, Loopkevers.

6 Reacties

Reacties

afbeelding van PatrickM
17/09/2013 - 23:29

De laagste U-waarde is de beste keuze.

Er bestaat trouwens beglazing met nog betere U-waarde !

Veel succes

afbeelding van brother paul
19/09/2013 - 06:43

je moet minimum 1.1 stoppen, slechter moet je niet meer installeren.

afbeelding van loopkever
19/09/2013 - 18:01

Hallo,

Mijn beste dank voor de antwoorden, maar het is niet mogelijk om in de bestaande ramen hoogrendementsglas te plaatsen met een bredere gaslaag dan 12 mm er tussen. Mijn probleem is dat de ramen naar het zuiden en westen gericht zijn. Dit is interessant voor de winter maar niet voor de zomer. Climaplus ONE glas houdt het zonlicht wat tegen wat voordelig is in de zomer maar niet voor de winter. Climaplus Ultra N laat alle warmte door en geeft meer licht, maar dan is het in de zomer te warm. Rolluiken zijn niet mogelijk (appartementgebouw. Vandaar de moeilijke keuze.

Beste groeten, loopkever. 

afbeelding van brother paul
19/09/2013 - 18:30

aangezien het te warm wordt

1° je stopt de beste isolerende glazen die dan in de winter uw appartement iets minder warm zullen laten worden, maar dat is geen drama, een appartement verbruikt sowieso bijna niets, en de zon levert sowieso veel minder energie in de winter.

2° bestudeer of je een 'luifel' of een 'screen' kunt hangen. Dan hang je gewoon een screen voor het raam dieje zelfs automatisch kunt doen zakken

3° bestudeer uw ventilatie (zo'n renson systeem op het raam), zodat je met een zomerbypass kunt de warmte wegventileren, zo simpel en nog genialer een systeemtje D die uw appartemetn ventileert zonder warmte te verliezen in de winter

afbeelding van loopkever
19/09/2013 - 20:44

Bedankt voor de nuttige inlichtingen. Nu heb ik de knoop kunnen doorhakken en heb voor de Climaplus ONE gekozen.

Loopkever

afbeelding van walter-8
19/09/2013 - 20:16

volgens http://www.eckelt.at/en/produkte/waermedaemmung/climaplus/technik.aspx  bestaat het glas in u=1.0  voor 12mm versie.

Weer typisch dat je in Oostenrijk moet gaan kijken om dat te weten te komen.

Walter

Het Ecobouwers forum is vernieuwd en verbeterd, daarom is deze discussie afgesloten. Je kunt hier niet meer reageren. 

Je kan deze vraag opnieuw stellen, of vragen aan de beheerder van Ecobouwers om deze discussie opnieuw te openen als een nieuwe vraag.