celit vs steico universal | Ecobouwers.be

U bent hier

celit vs steico universal

Het Ecobouwers forum is vernieuwd en verbeterd, daarom is deze discussie afgesloten. Je kunt hier niet meer reageren. Je kan deze vraag opnieuw stellen, of vragen aan de beheerder van Ecobouwers om deze discussie opnieuw te openen als een nieuwe vraag. 

afbeelding van sheeske
27/08/2011 - 09:41

Hallo, we zijn bezig nu met de buitenkant van onze houtskeletwoning dicht te maken met steico universal (22mm). Nu het zal nog een lange tijd gaan duren voordat we de gevelsteen gaan metsen. Volgens de fiche van steico kan de universal dan ook 4 weken in weer en wind staan maar daar staat vermeld als onderdak, dus onder een hoek.
We gaan deze plaat dus tegen de (verticale !) muur nieten, hoe lang kan ik dit in weer en wind (vrieskou, sneeuw) laten staan?
Of moeten we hier dan nog een folie tegen gaan plaatsen, wat op zich een kostelijke grap gaat zijn.
Hoe zit het met de kleine gaatjes die gemaakt worden tijdens het nieten?
Is de celit plaat in dit geval een betere oplossing? owv de bitumen.

Mvg Ian

4 Reacties

Reacties

afbeelding van bart aertgeerts-2
27/08/2011 - 10:37

 Geen zorgen. Bij de achterbouw hebben de Steico panelen er bijna 3 jaar onbeschermd tegen gehangen. We hebben dan eerst wel de onderste rij terug vervangen voor de gevelbekleding ertegen kwam want de katten hadden hun best gedaan met hun klauwen. Na het afnemen van die door de katten beschadigde panelen was de staat van de isolatie eronder, gewoon als nieuw!

 

afbeelding van Hans Delannoye
28/08/2011 - 09:23

sheeske

leveranciers nemen zulke waarden altijd aan de heel veilige kant, dat heeft met verantwoordelijkheden te maken.  op mijn schuin dak heeft de steico universal bijna een jaar deels blootgesteld geweest aan de buitenlucht, en in de winter heeft er toen en paar weken sneeuw op gelegen.

en een wand ziet uiteraard veel minder af, je kan dus op je beide oren slapen.

hans d

afbeelding van sheeske
28/08/2011 - 12:23

Hallo, merci alvast voor dit geruststellend bericht. Zal proberen op mijn 2 oren te slapen ;-)  Hoe zit het dan met de kleine gaatjes die gemaakt worden met het vastnieten?

ian

afbeelding van Hans Delannoye
28/08/2011 - 12:30

wel, als je die nieten er in laat, zijn die gaten ook dicht :-)  daar moet je je dus ook geen zorgen over maken.

Het Ecobouwers forum is vernieuwd en verbeterd, daarom is deze discussie afgesloten. Je kunt hier niet meer reageren. 

Je kan deze vraag opnieuw stellen, of vragen aan de beheerder van Ecobouwers om deze discussie opnieuw te openen als een nieuwe vraag.