Celit 4D onderdakplaat en doorboring | Ecobouwers.be

U bent hier

Celit 4D onderdakplaat en doorboring

Het Ecobouwers forum is vernieuwd en verbeterd, daarom is deze discussie afgesloten. Je kunt hier niet meer reageren. Je kan deze vraag opnieuw stellen, of vragen aan de beheerder van Ecobouwers om deze discussie opnieuw te openen als een nieuwe vraag. 

afbeelding van arnout
15/08/2005 - 12:02

1) Bij onze nieuwbouw heeft de dakdekker onlangs de Celit 4D platen aangebracht. Hij heeft echter tussen de onderdakplaten en de plank waar de goothaken aanhangen een spleet gelaten van ± 2 cm. (Door deze spleet is een kunststof folie op de kepers gelegd (en onder de onderdakplaat), en boven de plank voor de goothaken.) De architect heeft de dakdekker geen opmerking gegeven. De door de architekt voorgestelde oplossing bestond erin om aan de binnezijde een rots/glaswoldeken vast te nieten tegen de kepers. Dat zou tevens de ander openingen thv de muurplaat afsluiten. Is dit een acceptabele oplossing?
2) De dakdekker heeft bij de plaatsing van de Nicoll-verluchtingen door de Celit 4d platen gewoonweg een gerafeld rond gat gemaakt waardoor de verluchtingsbuis komt. Hoe moet dit afgewerkt worden? De meeste websites over onderdakplaten geven geen afdoende oplossing voor dit probleem. De website van Gutex echter geeft in een schets dat de doorboring en de Multiplex-top plaat moeten verbonden worden met kleefband. Of dit een waterdichte oplossing is weet ik niet.

Reacties

Er zijn nog geen reacties op deze vraag.

Het Ecobouwers forum is vernieuwd en verbeterd, daarom is deze discussie afgesloten. Je kunt hier niet meer reageren. 

Je kan deze vraag opnieuw stellen, of vragen aan de beheerder van Ecobouwers om deze discussie opnieuw te openen als een nieuwe vraag.