Calciumsilicaat | Ecobouwers.be

U bent hier

Calciumsilicaat

Het Ecobouwers forum is vernieuwd en verbeterd, daarom is deze discussie afgesloten. Je kunt hier niet meer reageren. Je kan deze vraag opnieuw stellen, of vragen aan de beheerder van Ecobouwers om deze discussie opnieuw te openen als een nieuwe vraag. 

afbeelding van barteke
19/03/2008 - 08:54

Dag iedereen

Mijn eerste berichtje op dit forum. Ik ben een oud huis aan het opknappen en probeer dit zo ecologisch mogelijk te doen.

Ik was eerst van plan fermacell te gebruiken voor het opbouwen van enkele binnenmuurtjes en voor het afwerken/bezetten van enkele oude muren.
Een Duitser raadde me aan platen uit calciumsilicaat te gebruiken. Deze zouden zeer vochtregulerend zijn en zouden naast het afwerk-aspect ook serieus isoleren. Het zou ook gemakkelijk zijn om rechtstreeks op deze platen te bezetten.

Nu mijn vragen, ik vind hierover weinig info terug.
1. Zijn deze platen ecologisch verantwoord? OK voor gezondheid? (vind alleen op Duitse websites informatie over het ecologische aspect, maar dan enkel uit de mond van de producent...)
2. Zijn ze even sterk als Fermacell-platen?
3. Kan men ze, om een binnenmuurtje te maken, op een geraamte van houten balkjes schroeven?

Moest iemand van jullie hier iets meer horen weten, dan lees ik het hier graag. Alvast bedankt!

Bart

3 Reacties

Reacties

afbeelding van Anonieme gebruiker
02/04/2008 - 09:05
Anonieme gebruiker (niet gecontroleerd)

Na enkele weken zoekwerk kom ik tot het volgende besluit:

Platen in calciumsilicaat zijn heel weinig bekend, worden veel gebruikt als 'brandvertrager', zitten blijkbaar nergens (België, Luxemburg, Duitsland) in het gamma van natuurbouwstoffenwinkels, isoleren goed, zijn te duur in vergelijking met bv. Fermacell. Niemand weet te zeggen of dit product nu wel of niet als ecologisch kan worden beschouwd.

Voilà, moest ooit iemand zich dezelfde vraag stellen, dan hoop ik hij/zij hiermee een beetje tijd wint.

afbeelding van isocal benelux b.v.
28/02/2009 - 10:22

Geachte Lezers,

De calsitherm Klimaplatte is voor het renoveren van een woning aan de binnenzijde. Met de Calsitherm Klimaplatte worden de buitengevels aan de binnenzijde gemonteerd. Deze platen zijn ecologisch, de platen bestaan geheel uit natuurlijke producten.

Heeft u ook last van schimmel dan kan deze plaat uitstekend toegepast worden.

Voor meer informatie kijkt u op www.calsitherm.nl

Product. Klimaplatte.

Groeten

Sj. Schaafstra

Het Ecobouwers forum is vernieuwd en verbeterd, daarom is deze discussie afgesloten. Je kunt hier niet meer reageren. 

Je kan deze vraag opnieuw stellen, of vragen aan de beheerder van Ecobouwers om deze discussie opnieuw te openen als een nieuwe vraag.