buizen BV via (kruip)kelder? | Ecobouwers.be

U bent hier

buizen BV via (kruip)kelder?

Het Ecobouwers forum is vernieuwd en verbeterd, daarom is deze discussie afgesloten. Je kunt hier niet meer reageren. Je kan deze vraag opnieuw stellen, of vragen aan de beheerder van Ecobouwers om deze discussie opnieuw te openen als een nieuwe vraag. 

afbeelding van thomas bert-1
20/10/2006 - 08:11

hallo,

ik overweeg om een balansventilatie te plaatsten in onze nieuwbouw. het is een rijwoning met de klassieke achterbouw (17-13m). in het achterste stuk op het gelijkvloers zou de opgewarmde verse lucht moeten aankomen. Omdat er in het plafond geen plaats is voor de buizen, (owv het dakterras erboven is dit met predallen uitgevoerd) dacht ik van deze in de kelder en kruipkelder te leggen. mag dit? ik neem aan dat je ze moet isoleren. tweede vraag: de toevoer moet toch best diagonaal of tenminste aan de tegenoverliggende muur zitten van de zijde waar de afzuiging gebeurt, niet?

groetjes,
thomas

4 Reacties

Reacties

afbeelding van walter-12
23/10/2006 - 10:36

Thomas,

via de kruipkelder is zeker niet ideaal. Bekijk toch nog eens met je architect of hij geen betere oplossingen kan bedenken.
Je kan de buizen ook achter kasten verstoppen, achter keukenmeubels... zonder dat het teveel opvalt. En in de hoek tss plafond en muur en afwerken met gipskarton platen valt ook niet al te hard op. Als je bezoekers er niet op wijst gaat niet niemand het ooit merken.
En desnoods laat je de buizen tot op de eerste verdieping komen en breng je ze dan terug naar beneden.
Probeer de buizen toch binnen je geisoleerd volume te houden.

Walter

afbeelding van chathanky
23/10/2006 - 10:49

Uitvoerbaar is het wel, dit komt wel vaker voor.

Ander probleem die je ook moet oplossen is dat in het leefruimte de luchtsnelheid van de ventilatielucht minder dan 0,2 m/sec moet zijn.
Waar wil je gaan inblazen en hoe groot mogen de roosters zijn.

Als een architect dit ontwerpt dient hij hier rekening mee te houden.

afbeelding van thomas bert-1
23/10/2006 - 08:21

iemand een idee?

thomas

afbeelding van jeroen.beeckx@telenet.be
24/10/2006 - 14:28

Beste Thomas,

Langs de kruipruimte is misschien niet ideaal... maar in een nieuwbouw overal "valse wandjes" en toestanden maken, vind ik ook niet echt haalbaar.

Indien je de buis door de kruipruimte kan isoleren, zie ik eigenlijk weinig bezwaar.

Alleszins de éénvoudigste én goedkoopste oplossing.

Mvg

JB

Het Ecobouwers forum is vernieuwd en verbeterd, daarom is deze discussie afgesloten. Je kunt hier niet meer reageren. 

Je kan deze vraag opnieuw stellen, of vragen aan de beheerder van Ecobouwers om deze discussie opnieuw te openen als een nieuwe vraag.